OKS naslednje leto 8,619 milijona evrov odhodkov in prihodkov

OKS naslednje leto 8,619 milijona evrov odhodkov in prihodkov
Na skupščini Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) so potrdili delovni in finančni načrt za naslednje leto, ko je predvideno 8,619 milijona evrov prihodkov in odhodkov. Osrednji dogodek bodo zimske olimpijske igre februarja v Pekingu.

Predsednik OKS Bogdan Gabrovec je ob koncu podal poročilo o opravljenem delu in zavezah, ki jih je dal na lanski decembrski skupščini. Navedel je, da so storili praktično vse na področjih, na katerih je imel OKS popoln nadzor.

Precej manj je pozitivnih korakov na tistih, ki so v rokah države ali lokalnih skupnosti, predvsem pa se ne zvišujejo sredstva glede na sprejete akte za dejavnosti v športu, ki se financirajo iz državnega proračuna, je dejal Gabrovec. Pozval je športne organizacije, da več storijo, da bi prebivalci del dohodnine namenili športu.

"Prihodnje leto bodo v Sloveniji volitve na vseh področjih, kot zadnje bodo čez natanko leto še v OKS," je uvodoma spomnil Gabrovec, ki je sedem let na čelu samostojnega slovenskega olimpijskega gibanja, po pokojnem Janezu Kocijančiču drugi predsednik v zgodovini.
O spremembah pravil OKS, kar je v zadnjih mesecih dvignilo precej prahu, tudi v luči "boja" za predsedniški položaj v OKS, niso odločali, Gabrovec je podal le informacije. Obravnavali jih bodo na izredni skupščini spomladi prihodnje leto, bilo pa je nekaj razprav že tudi tokrat.
Varuh športnikovih pravic Rožle Prezelj je v nadaljevanju predstavil svoje poročilo, kar je že pred časom storil na novinarski konferenci. Poudaril je da je treba vzpostaviti pogoje za etično delovanje v športu, dobro vodenje, preprečevaje korupcije in nasilja v športu.

Jagodic je športne organizacije pozval, da v svoje delo vključilo etični kodeks OKS. Skupščina je potrdila tudi spremembe disciplinskega pravilnika. Izpeljali so tudi nadomestne volitve za člane nadzornega odbora OKS, članica je poslej Darja Gabrovšek Polajnar (Drsalna zveza Slovenije).

Andraž Žurman, predsednik nadzornega odbora OKS, se je proti koncu seje opravičil generalnemu sekretarju Blažu Perku, ker so bile "v postopku verjetno prvega podrobnega nadzora poslovanja OKS doslej izrečene tudi kakšne ostre besede". Zatrdil je, da v pregledanih dokumentih niso odkrili nepravilnosti.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji