Usposabljanje SD1

Podelili najvišja priznanja OKS-ZŠZ

Podelili najvišja priznanja OKS-ZŠZ
V uvodu redne seje skupščine Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez je predsednik Bogdan Gabrovec podelil najvišja priznanja OKS Častne listine.
Priznanja so prejeli:

Plaketo OKS-ZŠZ. je prejel dr. Tone Jagodic, ki je v letu 1991 postal prvi generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije. Svoje delo generalnega sekretarja je opravljal do leta 2015. Po zaključku te funkcije je bil vključen v delo OKS in Evropskih olimpijskih komitejev. Trenutno opravlja nalogo sekretarja Komisije za etična vprašanja športa, vključen pa je tudi v druga področja dela in delovanja OKS.

Skladno s Pravilnikom OKS – ZŠZ, je Filip Flisar nekdanji vrhunski športnik, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka oziroma olimpijsko medaljo, upravičen do najvišjega priznanja Častna listina OKS-ZŠZ. Filip Flisar je bil izjemen športnik. Udeleženec olimpijskih iger, večkratni zmagovalec tekem svetovnega pokala. V letu 2015 pa je v Kreischbergu v smučarskem krosu osvojil naslov svetovnega prvaka. V letošnjem letu je Filip končal svojo bogato tekmovalno kariero.

Matjaž Jemec je dolgoletni športni delavec, ki prihaja iz plavalnega športa. V  mandatu 1995 do 1998 je bil tudi podpredsednik OKS  in predsednik Odbora za vrhunski šport. Večkrat je vodil odprave slovenskih reprezentanc med drugimi tudi sredozemske igre 1997 Bari, 2001 Tunis, 2005 Almeria, 2009 Pescara. Kot članu prvega Izvršnega odbora OKS-ZŠZ in za vse preostale zasluge je prejel Častno listino OKS-ZŠZ.

Janko Kosmina je bil dolgoletni športni delavec v jadranju. Bil je član prvega Izvršnega odbora OKS v letu 1991. Kot športnik je sodeloval na Olimpijskih igrah v Rimu leta 1960 in skupaj z Mariom Fafangelom osvojil 8. mesto. Janko Kosmina je bil dolgoletni predsednik Jadralne zveze Slovenije. V Sloveniji in tujini pa je bil poznan tudi kot pomemben gospodarstvenik.

Janez Matoh je dolgoletni športni delavec, saj je že več kot 60 let vključen v šport in športno organiziranost. Med najpomembnejšimi nalogami lahko izpostavimo 25 let vodenja Gimnastične zveze Slovenije in 3 leta vodenja Gimnastične zveze Jugoslavije. Dva mandata je bil podpredsednik OKS in predsednik Odbora športa za vse ter član prvega Izvršnega odbora OKS v letu 1991. Janez Matoh je bil pobudnik uveljavitve prostovoljnega dela v športu in je vodil tudi pilotni projekt Prostovoljstvo v športu. Ob njegovem jubileju 80 letnici, je Izvršni odbor OKS že poleti sprejel sklep o podelitvi najvišjega priznanja Častna listina OKS.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji