OI Pariz 2024

Rim odstopa od kandidature za OI 2024

Rim odstopa od kandidature za OI 2024
Po Hamburgu in Bostonu bo tudi Rim bržkone umaknil kandidaturo za olimpijske igre leta 2024.
Po Hamburgu in Bostonu bo tudi Rim bržkone umaknil kandidaturo za olimpijske igre leta 2024. Proti olimpijskim igram, opisala jih je kot nočno moro za mesto, se je včeraj izrekla županja italijanske prestolnice Virginia Raggi. "Bilo bi neodgovorno, če bi kandidaturo podprli," županjo citira nemška tiskovna agencija dpa.

Bržkone izjava županje pomeni tudi konec italijanske kandidature, saj je predsednik italijanskega olimpijskega komiteja Giovanni Malago vnaprej napovedal, da bi negativna opredelitev županje pomenila celo konec kandidature za več let. Da je kandidatura končana, pa bržkone potrjuje tudi podatek, da se predsednik olimpijskega komiteja in županja v nasprotovanju z načrti danes sploh nista sestala.
"Ne bomo odprli nove hipoteke na račun prihodnosti Rima," pravi Raggijeva, ki ob tem pristavlja, da so stroški za izvedbo iger bistveno višji od prvotnih predvidevanj. Kot pravi, igre za mesto pomenijo dolgove in športna prizorišča, ki jih pozneje ne bodo potrebovali. "Dober posel za peščico, a dolgove za meščane," je neposredna županja.

Vsekakor je stališče Rima nov udarec za Mednarodni olimpijski komite. Do odpovedi je prišlo že pri kandidaturi za zimske olimpijske igre 2022, kjer so si premislili München, Graubünden, Stockholm in Oslo. Razlog so bili predvsem stroški, ki se denimo pri Sočiju 2014 ocenjujejo na 51 milijard dolarjev.

Za igre 2024 tako še naprej kandidirajo Los Angeles, Pariz in Budimpešta.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji