Usposabljanje SD1

Športni duh preplavil Kongresni trg v Ljubljani

Športni duh preplavil Kongresni trg v Ljubljani
Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez je, skupaj z nacionalnimi panožnimi športnimi zvezami, že drugo leto zapored izvedel Olimpijski festival.
V dveh dneh je središče prestolnice obiskalo 8000 obiskovalcev, ki so uživali v športu in igri. Otroci so se v 35-ih športnih izzivih pomerili s številnimi znanimi vrhunskimi športniki, med njimi so bili tudi dobitniki olimpijskih odličij. Ob zanimivem spremljevalnem programu, ki ga je danes vodil Ribič Pepe, so Kongresni trg preplavili nasmejani obrazi otrok, sproščeno vzdušje in pozitivna energija, ki jo lahko pričara samo šport.

 
Dogodek je bil namenjen predvsem otrokom in njihovim staršem, ki so lahko v celodnevnem športnem dogajanju in pestrem spremljevalnem programu spoznavali, kako pomembno za zdravje je ukvarjanje s športom ter kako lahko šport pozitivno vpliva na življenje in oblikuje pogled na svet, krepi osebnost in vrednote, ki nas vodijo tudi v drugih življenjskih preizkušnjah.
Olimpijski festival je bil zaključni dogodek v sklopu Evropskega tedna športa, njegov namen pa je spodbuditi otroke in starše, da so gibalno aktivni in šport vključijo v svoj vsakdan. V to je prepičan tudi Foksi, maskota Olimpijskega komiteja Slovenije.Kot vsako pomembnejše športno tekmovanje se je tudi Olimpijski festival začel s pravim olimpijskim protokolom, ki sta ga vodila olimpijca in dobitnika olimpijske kolajne, telovadec Miroslav Cerar in atletinja Brigita Bukovec.
V petek je na festivalu sodelovalo kar 17 osnovnih šol in vrtcev, ki so na športni dan pripeljale skoraj 2.000 mladih športnih navdušencev.
“Danes smo se udeležili Olimpijskega festivala in najprej naj pohvalim vse, ki ste se trudili ustvariti športno vdušje. Res vam je uspelo! Vsi, tako učenci, kot učiteljice smo bili zelo veseli, da smo lahko izkustveno spoznavali različne športe in se čudili spretnostim akrobatske Dunking Devilsov. Z veseljem se vidimo prihodnje leto!, “ je nadvušenje nad dogodkom izrazila ena od učiteljic sodelujočih šol.Športniki so najboljši ambasadorji svojih športnih panog, zato smo vsem obiskovalcem omogočili, da so športnike spoznali ter se z njimi pomerili v športnih izzivih. In ker so najboljši vrhunski športniki za svoj trud poplačani z olimpijsko kolajno, so prav posebne, olimpijske, kolajne dobili tudi otroci, ki so uspešni opraviili vsaj 15 športnih izzivov. Danes smo podelili kar 1.300 medalj, kar pomeni, da je naša mala država vsekakor polna mladih športnih upov.Vendar, športni program ni edini razlog, zaradi katerega so otroci včeraj in danes obiskali center naše prestolnice. Kot lani, smo tudi letos pripravili pester in zanimiv spremljevalni program, ki je poskrbel, da tudi tistim, ki niso največji športni navdušenci, na Kongresnem trgu vsekakor ni bilo dolgčas. Obiskovalci so lahko uživali ob nastopih akrobatske skupine Dunking Devils, cirkuških vragolijah skupine Čupakabra, se posladkali z Alpskim mlekom Ljubljanskim mlekarn, se fotografirali v svetu dogodovščin filmov Frozen in Star Wars, ki jih je za njih pripravil Mercator ter prepevali in plesali skupaj z Ribičem Pepetom. Za odmor med napornimi športnimi izzivi pa so lahko barvali Cicibanove pobarvanke, ki jih je za njih priskrbela Mladinska knjiga. Tisti bolj pogumni pa so se v šotoru Radia Val 202 lahko preizkusili kot športni komentatorji in v dar prejeli USB ključ s posnetkom njihovega intervjuja.

 

Cilj festivala je predvsem pokazati množici, da je šport zdrav in zabaven način življenja ter odlična izbira za preživljanje prostega časa s prijatelji ali družino.

SE VIDIMO SEPTEMBRA 2017!
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji