Usposabljanje SD1

Obisk v.d. predsednika Evropske judo zveze

Obisk v.d. predsednika Evropske judo zveze
V.d. predsednika Evropske judo zveze Otto Kneitinger je obiskal sedež Olimpijskega komiteja Slovenije ter se srečal s predsednikom in generalnim sekretarjem krovne športne organizacije na slovenskem.
Trenutni predsednik krovne judo organizacije v Evropi je na sedež OKS prispel v družbi predsednika (Lovrencij Galuf) ter generalnega sekretarja Judo zveze Slovenije (Franc Očko). Vodilni možje v svetu juda so se strinjali, da je trenutna situacija na svetu in v športu zelo huda in neugodna. Prevladujeta dve mnenji - tisti, ki so stopili v bran Rusom ter tisti, ki so proti. In to se odraža predvsem v judu, ker so Rusi ena izmed vodilnih sil tega športa.

Predsednik Gabrovec je poudaril, da Slovenija proti ruskim in beloruskim športnikom ne nastopa preveč agresivno, saj se trudimo zaščiti vse ruske športnike in trenerje, ki delujejo v Sloveniji, saj oni niso krivi za nastalo situacijo v svetu. Prav tako je Slovenija in krovna športna organizacije edina na svetu, ki je v teh težkih časih stopila nasproti ruskim športnikom ter z njihovim nacionalnim olimpijskim komitejem podpisala dogovor o podpori športnikov v času vojne. S tem smo pokazali podporo in spoštovanje ruskim športnikom v tej težki situaciji.

Obisk se je zaključil z željo predsednika EJU, da bi Slovenija v kratkem gostila kakšno večje tekmovanje v članski ali mladinski konkurenci pod pokroviteljstvom bodisi Evropske bodisi Mednarodne judo zveze. Vsekakor je načrt novega predsedstva, da ponovno obudi tekmovanja v judu tudi pri nas.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji