Slovenija OFEM Vuokatti 2022 zaključila na odličnem 8. mestu

Slovenija OFEM Vuokatti 2022 zaključila na odličnem 8. mestu
Zaključil se je še en zimski Olimpijski festival evropske mladine, ki predstavlja prvo stopničko za mlade vrhunske športnike, na poti do olimpijskih iger.
Tokratna edicija zimskih iger za mlade evropske športnike je bila organizirana na Finskem, natančneje na dveh glavnih prizoriščih - Lahtiju in Vuokattiju. Tja se je odpravila tudi slovenska reprezentanca, kjer je 44 športnikov tekmovalo v 8 športnih panogah.

Skupaj so osvojili 5 kolajn (3 zlate, 1 srebrno in 1 bronasto) ter zaključili na odličnem 8. mestu izmed 48 nacionalnih olimpijskih komitejev, ki so imeli svoje predstavnike na teh igrah.

Olimpijski festival evropske mladine se je zaključil v petek zvečer, kjer je slovensko zastavo na zaključni slovesnosti nosila srebrna biatlonka Klara Vindišar. Na zaključku, ki se je zgodil v areni v mestu Vuokatti, se je Klari pridružila celotna slovenska reprezentanca z izjemo smučarskih skakalcev in nordijskih kombinatorcev, ki so bivali v Lahtiju in zaključek spremljali preko spleta.

Slabih 1.000 mladih športnikov je tekmovalo na letošnjih igrah, ki so dokazali, da se tudi mladi zavedajo pomena olimpijskih vrednot kot so spoštovanje in prijateljstvo. Ob zaključku slovesnosti je predsednik organizacijskega komiteja naslednjih iger, ki bodo prihodnje leto v Julijski krajini sprejel zastavo Evropskih olimpijskih komitejev, ki jo je mlad italijanski hitrostni drsalec dvignil v zrak ter s tem uradno oznanil začetek odštevanja do zimskega OFEM-a 2023.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji