Usposabljanje SD1

Tudi OKS del projekta adijoplastenka.si

Tudi OKS del projekta adijoplastenka.si
Projekt adijoplastenka.si, ki ga je lanskega junija lansirala Zveza Rotary kluba Slovenije je danes v svoje vrste sprejelo tudi krovno športno organizacijo kot strateškega partnerja Rotary.
Organizacija Rotary Slovenija želi z iniciativo Glassy Classy Eco Slovenijo do leta 2025 napraviti za prvo državo na svetu brez plastenk za enkratno uporabo za vodo in druge pijače. V središču pobude je stilsko oblikovana steklenica, ki jo izdeluje Steklarna Hrastnik. Rotary Slovenija gibanje prek mreže Rotary International širi tudi v svet in tako so junija lani v partnerstvu s Steklarno Hrastnik že predstavili rotarijsko steklenko pod naslovom Adijo plastenka. Marca letos pa so na svetovni razstavi Expo v Dubaju predstavili globalno blagovno znamko GlassyClassy.eco, s katero bodo projekt širili v svet.

Za njihovo steklenko se je doslej odločilo več kot 12.000 ljudi, s čimer je bilo v Sloveniji odvrženih okoli 20 milijonov plastenk manj. Od vsake prodane steklenke ob tem Rotary usmeri en evro v dobrodelne namene, je na današnjem predstavitvenem dogodku v Ljubljani poudaril vodja gibanja Glassy Classy Eco Janez Podobnik.Ocenil je, da je onesnaževanje s plastiko "postalo epidemija". V prihodnje je napovedal sodelovanje s podjetji, pa tudi z Olimpijskim komitejem Slovenije, s katerim je Rotary Slovenija danes podpisal pogodbo. Obeležili so tudi donaciji Ukrajini ter Društvu bolnikov z limfomom in levkemijo."Na eni strani kot človeštvo delamo izjemne preskoke, s katerimi izboljšujemo kakovost življenja. Celo nebo ni več meja. Na drugi strani pa se stalno gibljemo na meji samouničenja," pa je dejal idejni vodja gibanja Glassy Classy Eco Iztok Seljak.

Predsednik OKS-ZŠZ Bogdan Gabrovec je tako danes, skupaj z guvernerjem Rotary kluba - distrikt 1912 Dušanom Peterkovičem, podpisal pismo o nameri sodelovanja na omenjenem projektu.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji