Velikonočno presenečenje za mladega ukrajinskega športnika

Velikonočno presenečenje za mladega ukrajinskega športnika
Slovenska športna zveza (SŠZ) je skupaj s kolesarskim društvom RC-KAC izpolnila veliko željo 11-letnega kolesarskega navdušenca, ki je z družino pobegnil iz Ukrajine, in mu podarila kolo.
V preteklih tednih je tudi na Koroško prispelo več sto begunk in beguncev iz Ukrajine, ki so nastanjeni v raznih stanovanjih in bivališčih. Med njimi je družina Volotovskiyy, ki je novi začasni dom našla v gostilni „Stara pošta“ na Bistrici na Zilji, kjer jih je sprejela družina Druml.

Družina je pribežala iz mesta Žitomir, ki se nahaja 130 km zahodno od Kijeva. Tam sta otroka, Maxim in Jefgeniy, hodila v šolo in se ukvarjala s športom. Mama je delala kot kuharica v otroškem vrtcu, oče pa je bil dolga leta voznik na dolge proge. Pred šestimi leti sta mu odpovedali ledvici, kot bolnik na dializi je čakal na nujno operacijo. Potem je izbruhnila vojna.
Otroka trenutno obiskujeta Slovensko gimnazijo v Celovcu. Prve dni je bilo malo težko, a potem sta našla dobre prijatelje, je v oddaji „Dober dan, Koroška/Dober dan, Štajerska“ (3. 4. 2022) pojasnil starejši izmed bratov, Maxim Volotovskiyy. Dodal je, da sporazumevanje poteka preko googlovega tolmača, ker se še ne razumejo.

Mlajši brat Jefgeniy je že vrsto let zagnan kolesar. Na pobudo Pepce Druml sta mu Slovenska športna zveza in vanjo včlanjeno društvo RC-KAC pravočasno za veliko noč izpolnila veliko željo po kolesu. Na veliki petek so predsednik SŠZ Marijan Velik, predsednik Koroške kolesarske zveze Peter »Paco« Wrolich in predsednik RC-KAC Gernot Jud v športnem parku v Celovcu predali novo kolo ter potrebne pripomočke za dirkanje na kolesu. 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji