Odziv predsednika OKS na volilno kampanjo stranke SDS

Odziv predsednika OKS na volilno kampanjo stranke SDS
V luči aktualnih dogodkov ter aktivnosti pred parlamentarnimi volitvami je na državni in lokalni ravni veliko oglaševalskih kampanj, pozivov državljanom in državljankam RS ter različnih akcij političnih strank, ki se z različnimi prijemi borijo za glasove volilcev.

V volilni kampanji ene izmed strank so objavili del izjave predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez Bogdana Gabrovca, v kateri se dotika položaja športa v času epidemije koronavirusa. Ker je OKS - ZŠZ športna organizacija, ki v svojem temelju skrbi za razvoj športa v vseh njegovih pojavnih oblikah, želimo pojasniti nepravilnosti, ki so se pojavile v nekaterih volilnih akcijah in kampanjah.

Poslanstvo OKS - ZŠZ, ki je nepolitična organizacija civilne športne sfere, že od ustanovitve dalje ostaja enako: ''S športom in olimpizmom pomagamo ustvariti boljšo Slovenijo.'' To smo počeli tudi leta 2020, ko se je svet znašel v težkem položaju epidemije koronavirusa. Šport smo prilagajali mnogim ukrepom, ki so bili na prvi pogled nepriljubljeni, a nujno potrebni. Vladi RS, ki se je trudila na mnogih področjih, da bi bilo življenje in delo v Sloveniji kar najmanj moteno, smo posredovali vrsto ukrepov, kako ohraniti šport v najširšem pomenu besede.

Skupaj s predlogi ukrepov je dne 23.10.2020 sledilo pismo predsednika OKS - ZŠZ Vladi RS v katerem je le-ta med drugim zapisal: ''V teh težkih časih, ko si moramo skoraj čisto na novo urediti svoja bivanja in naše navade prilagoditi ukrepom, ki jih je sprejela vlada, tudi šport ni ostal nepoškodovan. Odločevalci in liderji tokrat niste pozabili na šport in ste storili vse kar je bilo v vaši moči, da ga kar največ ohranite v neokrnjeni obliki.''

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji