Usposabljanje SD1

Slovenija se z igro pandolo predstavlja na 6. svetovnih igrah športa za vse

Slovenija se z igro pandolo predstavlja na 6. svetovnih igrah športa za vse
Združenje športnih zvez bo skupaj s Zvezo društev iger pandolo Slovenije z igro pandolo na največjem svetovnem kongresu športa za vse 6. TAFISA svetovnih igrah, ki bodo od 6. do 12. oktobra 2016 v Jakarti, Indonezija.

Organizator 6. svetovnih iger športa za vse je na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez uvrstil igro pandolo v uradni program kongresa, katerega namen je tudi predstavitev tradicionalnih iger na prostem.
Pandolo (www.pandolo.si) je tradicionalna igra osvajanja ozemlja, ki se igra z lesenimi palicami in se je v preteklih desetletjih razvila v šport. Igro poleg rekreacijskih zaznamujejo tudi kulturno-folklorne posebnosti, primerna je za igralce vseh starosti in obeh spolov. Avtohtoni šport, ki je posebnost za našo območje je trenutno edina igra, ki je od leta 2013 uradno priznana Slovenska nesnovna kulturna dediščina.

Leta 2014 je Zveza postala članica Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih vez in s tem igra Pandolo uradno šport. Sodelovanje na svetovnih igrah v Jakarti je dobra priložnost za predstavitev Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave države ter uveljavljanje tega lepega športa tudi izven naših meja.

 


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji