Umrl dolgoletni profesor Fakultete za šport Janko Strel

Umrl dolgoletni profesor Fakultete za šport Janko Strel
V 75. letu starosti je boj z boleznijo izgubil dolgoletni profesor Fakultete za šport Janko Strel. Priznani športni delavec, oče športno-vzgojnega kartona, ki letos praznuje 30-letnico in bdi nad fizično pripravljenostjo in gibalnimi sposobnostmi slovenskih otrok in mladine v osnovnih in srednjih šolah.

Prof. Strel je od 1994 – 2000 opravljal funkcijo državnega sekretarja za šport na pristojnem ministrstvu. Takrat je z vrhunsko ekipo zastavil tudi številne smernice razvoja slovenskega športa v novonastali državi. Športno vzgojni karton, danes ga poznamo pod blagovno znamko SLOfit,  je eden njegovih največjih dosežkov. Ni pa omenjeni projekt edini v bogati akademski karieri Janka Strela. Med drugim je nekdanji profesor na Fakulteti za šport soavtor poglobljenega dela Telesna zmogljivost za boljše zdravje in počutje: vloga osnovnega zdravstva in lokalne skupnosti pri zagotavljanju ustrezne telesne zmogljivosti po vrhniškem modelu.

Leta 2000 je prof. dr. Janko Strel prejel Bloudkovo nagrado, pred petimi leti pa še najvišje priznanje republike Slovenije na področju visokega šolstva. Njegovo delo je bilo opaženo tudi v tujini, kjer so mu leta 2014 podelili častni križ za življenjsko delo, priznanje svetovne zveze športnih pedagogov.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji