Usposabljanje SD1

Japonski veleposlanik na obisku na Olimpijskem komiteju Slovenije

Japonski veleposlanik na obisku na Olimpijskem komiteju Slovenije
Japonski veleposlanik v Sloveniji Keiji Fukuda je v spremstvu 1. sekretarja na veleposlaništvu Hironaa Ohashija obiskal Olimpijski komite Slovenije, kjer ga je sprejel predsednik OKS ZŠZ Bogdan Gabrovec.
V prisrčnem ozračju je minilo prvo srečanje japonskega veleposlanika Keijia Fukude in predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdana Gabrovca. Gost iz Japonske je v uvodnem delu srečanja iskreno čestital ob nedavnih uspehi slovenskih olimpijcev na igrah v Rio de Janeiru ter se izkazal kot odličen poznavalec slovenskega juda. S predsednikom OKS ZŠZ, ki je bil dvajset let predsednik Judo zveze Slovenije sta hitro našla skupno točko za izmenjavo mnenj in kortistnih napotkov za v prihodnje. Z današnjim obiskom je bilo namreč zastavljeno, upajmo da plodno, sodelovanje v luči naslednjih poletnih olimpijskih iger, ki jih bo leta 2020 gostil Tokijo. V tem smislu je tekla beseda o morebitnih pripravljalnih kampih, ki jih bodo potrebovali slovenski olimpijci pred igrami, s tem v zvezi sta sogovornika omenila Myoko, japonsko mesto z okrog 30 000 prebivalci,  pod goro Myoko blizu zahodne obale japonskega otoka Hokaido, ki je že od leta 2001 pobrateno s Slovenj Gradcem, spregovorila pa sta tudi o morebitnem projektu  Slovenske hiše, ki jo je Slovenija zadnjič imela v pravem pomenu besede na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru.

Japonski veleposlanik se je v nadaljevanju pogovora izredno spoštljivo dotaknil tudi imena in vloge olimpionika Miroslava Cerarja. Do potankosti je poznal vse njegove športne uspehe in Cerarjevo zavzemanje za fair play in poštenost v športu. Izpostavil je njegovo vlogo v smislu častnega predsednika delovne skupine Tokio 2020.

Ob koncu obiska je predsednik OKS - ZŠZ Bogdan Gabrovec visokega gosta iz Japonske povabil na slavnostni dogodek ob 25-letnici krovne športne organizacije v Slovenije; Keiji Fukuda je omenjeno vabilo z veseljem sprejel.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji