Usposabljanje SD1

Uspešen prvi tekmovalni dan na Sredozemskih igrah v Oranu

Uspešen prvi tekmovalni dan na Sredozemskih igrah v Oranu
Za slovensko reprezentanco je prvi dan tekmovanj na Sredozemskih igrah v Alžiriji. Danes smo lahko spremljali nastope v rokoborbi, namiznem tenisu, karateju, badmintonu ter športni gimnastiki.
Najbližje prvemu odličju je bila mlada karateistka Urša Haberl, ki je v borbi za 3. mesto morala priznati premoč španski tekmici. Končala je na 4. mestu kar je najboljši današnji končni rezultat.
Namiznotenisači so odlično začeli s svojimi nastopi ter premagali oba današnja tekmeca v boju za odličja. Z zmago nad Ciprom in Grčijo so se uvrstili v jutrišnji četrtfinale.

Uspešno so led prebile tudi mlade telovadke, ki so zaključile s kvalifikacijami v športni gimnastiki. V finale se je uspelo prebiti Tjaši Kysselef v preskoku ter mladi Luciji Hribar in Zali Trtnik na bradlji.
Obe ekipi badmintona (moški in ženske) so čakale prve tekme v dvojicah, ki sta jih na žalost izgubili. Sedaj jih čakajo še tekmovanja v posameznih kategorijah. S svojimi nastopi na igrah je zaključil tudi rokoborec Luka Gumilar, ki je izgubil proti albanskemu nasprotniku.

Tudi jutrišnji dan bo pester in tekmovalno raznolik. Čakajo nas sledeča tekmovanja:
- namizni tenis
- karate
- balinanje
- rokomet
- jadranje
- vaterpolo
- športna gimnastika
- badminton

Hkrati pa v zgodnjih jutranjih urah v Oran prihaja še drugi del slovenske reprezentance, ki bo s tem prihodom nato popolna. V Mediteransko vas se bodo vselili atleti, plavalci, judoisti, sabljači, dvigovalci uteži, cestni kolesarji, košarkarji 3x3, lokostrelci, strelci in taekwondisti. Med potniki pa ne bo judoistke Andreje Leški, ki se je tik pred odhodom na igre poškodovala.

Uradna spletna stran iger in vse informacije so na voljo tukaj: https://www.olympic.si/dogodek/207

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji