Usposabljanje SD1

Gabrovec: Na OKS ni prišlo do preprodaja olimpijskih vstopnic

Gabrovec: Na OKS ni prišlo do preprodaja olimpijskih vstopnic
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je danes še enkrat potrdil, da v Olimpijskem komiteju Slovenije ni prišlo do preprodaje olimpijskih vstopnic z iger v Rio de Janeiru.
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je danes še enkrat potrdil, da v Olimpijskem komiteju Slovenije ni prišlo do preprodaje olimpijskih vstopnic z iger v Rio de Janeiru. Gabrovec je novinarjem v Ljubljani povedal, da je OKS natančno pregledal vse postopke in da na krovni slovenski športni organizaciji ni prišlo do napak.

Ob robu olimpijskih iger v Rio de Janeiru se je pojavila afera s preprodajo olimpijskih vstopnic, med katerimi naj bi bil tudi kontingent vstopnic Olimpijskega komiteja Slovenije. "Znotraj olimpijskega komiteja smo raziskali, če je bilo vse čisto in vse po pravilih. Preverili smo tudi, če je bila kje storjena kakšna nenamerna napaka. Skupna ugotovitev je, da je zadeva pri nas čista in da na OKS nikoli v zgodovini nismo naredili česa takšnega," je dejal Gabrovec in ostro obsodil posamezne drugačne izjave v javnosti ter dodal, da so ga te izjave, ki so nakazovale nasprotno, dodobra razgrele ter pristavil, da bi posameznike, če bi šlo zgolj zanj, bržkone tudi tožil.

"Olimpijski komite Slovenije je imel za igre v Rio de Janeiru 958 vstopnic v vrednosti 99.927 dolarjev. Od tega smo na koncu 154 vstopnic vrnili, kar je normalno, saj je nemogoče natančno določiti potrebe in vedeti denimo, do kam se bodo prebili rokometaši in koliko vstopnic potrebujemo. Naša edina napaka je bila morda ta, da v pogodbi nismo imeli zabeleženo, kaj se zgodi z vrnjenimi vstopnicami," je še povedal Gabrovec.

Dotaknil se je tudi zgodbe z nogometnimi vstopnicami, za katere je obstajal sum nepravilnosti. "V nasprotju s trditvami vstopnic za finale nismo imeli. Imeli pa smo 14 vstopnic za polfinale Brazilija - Honduras in na to tekmo smo peljali goste OKS. Drugih vstopnic nismo imeli."
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji