OI Pariz 2024

Prva srebrna kolajna za Slovenijo na SI Oran 2022

Prva srebrna kolajna za Slovenijo na SI Oran 2022
Slovenija ima prvi komplet kolajn na letošnjih Sredozemskih igrah v Oranu. Kolesarka Eugenia Bujak je osvojila prvo srebrno odličje v dirki na čas, kasneje pa se ji je pridružil še strelec Luka Lukić, ki je v disciplini 10m zračna puška osvojil bronasto kolajno.
Število žlahtnih kovin je v reprezentanci Slovenije SI Oran naraslo na šest (1 zlata, 1 srebrna in 4 bronaste). Žal se do kolajn ni uspelo prebiti judoistki Anki Pogačnik, ki je klonila v borbi za 3. mesto ter Martinu Hojaku, ki je tekmovanje zaključil kot sedmi najboljši. Svoj tekmovalni dan so zaključili tudi lokostrelci v posamični izkušnji s 6. mestom (Žiga Ravnikar) ter dvojnim 17.mestom (Urška Čavič in Sergej Podkrajšek).

S prvimi tekmovanji so pričeli tudi atleti. Športnik Jan Lux je opravil s preizkušnjo v troskoku, atletinji Agata Zupin in Jerneja Smonkar pa sta se uspešno uvrstili v jutrišnji finale na 400m z ovirami oz. tekom na 800m. Ravnokar se odvijajo prva tekmovanja v košarki 3x3 za dekleta, ki se bodo nadaljevala pozno v noč. Jutri se jim s prvimi tekmami pridružijo tudi košarkarji, ki bodo skupaj s strelci, plavalci, atleti in jadralci pisali pravljico šestega tekmovalnega dne v Alžiriji.

Žal pa situacija s koronavirusom ne popušča, saj je preprečila nadaljnje tekme naši rokometni reprezentanci. Rokometna ekipa, ki je sicer oddaljena slabo uro od Mediteranske vasi, je danes odkrila sedem pozitivnih primerov okužbe kar pomeni, da so letošnje Sredozemske igre za fante zaključene. Enako velja za dodatno okužene v Mediteranski vasi, število je naraslo na štiri.

Vodstvo reprezentance pri okužbah s koronavirusom sledi protokolu organizatorja ter predpisanim navodilom. Vsi okuženi so v izolaciji ter dnevno testirani in se počutijo dobro ter nimajo večjih težav.

Sicer pa danes prizorišče Sredozemskih iger zapuščajo namiznotenisači ter igralec badmintona Miha Ivanič.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji