Plavalke zaznamovale zadnji tekmovalni dan na Sredozemskih igrah

Plavalke zaznamovale zadnji tekmovalni dan na Sredozemskih igrah
Slovenske plavalke Janja Šegel, Neža Klančar, Katja Fain ter Tjaša Pintar so v štafeti na 4x100 m prosto prepričljivo osvojile zlato kolajno ter Slovenijo s kar 23-imi odličji postavile na 11. mesto med vsemi sodelujočimi državami.
Športnice so s časom 3:38,52 popravile slovenski rekord (3:39,61), ki so ga v isti postavi kot v tokratnem finalu postavile 17. maja lani v Budimpešti ter dosegle rekord iger.
Francozinje so bile tokat druge s tremi sekundami in petimi stotinkami zaostanka. Janja Šegel, najboljša slovenska udeleženka iger, je v prvi predaji za tri stotnike popravila tudi svoj slovenski rekord na 100 m prosto (54,26).
"Rekord, ki smo ga dosegle ob zlati kolajni, to je res lep konec SI. Ponosna sem na svoj dosežek na 100 m prosto, na današnji rekord v prvi predaji in na vse zmage na SI. Te so moje prve in zelo lepo sem jih opravila, sem zelo zadovoljna," je povedala Šeglova.

Slovenija je tako osvojila skupno 23 kolajn, kar je veliko manj kot pred štirimi leti v španski Tarragoni, kjer smo jih domov prinesli kar 36. A takrat so bile ''le'' 4 zlate, sedaj pa jih je bilo kar šest najžlahtnejšega leska.
Tri zlate so bile dosežene v bazenu, pri vseh je bila udeležena Janja Šegel, najboljša slovenska udeleženka iger, na katerih so plavalci skupaj osvojili kar deset odličij.

Dobro uro pred nastopom štafete pa je plavalka Katja Fain zbirki kolajn dodala še eno srebrnega leska na 400m prosto (4:09,07) kar je njeno četrto odličje na teh igrah. Pred tem je bila dvakrat srebrna posamično ter zlata v štafeti 4x200m prosto.
Tokrat je za manj kot tri sekunde zaostala za državnim rekordom (4:06,35) Anje Klinar, ki ga je odplavala 3. julija 2016 v francoskem Vichyju Val d'Allierju.
"Ponosna sem na posamični in štafetni medalj. Pričakovale smo, da se bo danes katera izmed preostalih štafet težko kosala z nami, kar smo tudi pokazale v bazenu. Organizacije iger pa ne bi preveč pohvalila, bilo je zelo kaotično vse skupaj, niso se držali urnikov, ampak sedaj je tega konec in ta konec je uspešen," je izpostavila Fainova.

V današnjih finalih so bili še trije slovenski plavalci. Sašo Boškan bil na 200m prosto šesti (1:49,15) in se je povsem približal slovenskemu rekordu (1:48,92) Petra Mankoča iz leta 2003.
Primož Šenica Pavletič je bil na 200m hrbtno peti, (2:00,51) v isti disciplini je bil Anže Ferš Eržen osmi (2:00,85).

Danes v Alžiriji praznujejo dan neodvisnosti, Sredozemske igre pa se bodo uradno končale jutri s slavnostnim zaključkom iger. 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji