Slovenski športniki razveseljevali z odličnimi rezultati v Münchnu

Slovenski športniki razveseljevali z odličnimi rezultati v Münchnu
V preteklih tednih smo lahko na televizijskih zaslonih spremljali številne nastope naših športnikov, ki so se za odličja potegovali na evropskih prvenstvih v Münchnu. Nemško mesto je gostilo evropsko prvenstvo v kar devetih različnih športnih panogah, Slovenci pa so priborili deset odličij.

Prva je zablestela slovenska olimpijska prvakinja Janja Garnbret, ki ji v letošnji sezoni ponovno ni para. Na Evropskem prvenstvu je naslov evropske prvakinje slavila kar trikrat: v balvanih, težavnostnem plezanju in kombinaciji. Njen uspeh sta dopolnila še dva slovenska plezalca: Mia Krampl je osvojila srebrno odličje v kombinaciji balvani-težavnost, do odličja pa je v težavnostnem plezanju priplezal še mladi slovenski up Luka Potočar.

Poleg športnih plezalcev so za veselje pred malimi zasloni poskrbeli še metalec diska Kristjan Čeh, ki je moral premoč priznati Litovcu in po naslovu svetovnega prvaka na tokratnem evropskem prvenstvu osvojil srebrno kolajno. Poleg Čeha se je med atleti kolajne razveselila še Tina Šutej, ki je v skoku s palico kljub poškodovanemu zapestju osvojila bronasto odličje.

Kar dvakrat je slavila kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman, ki je najprej v disciplini na 200m osvojila srebrno kolajno, nato pa po igri tisočink še bronasto v razdalji na 500m. Piko na i slovenskim uspehom v Münchnu je postavil odlični slovenski igralec namiznega tenisa Darko Jorgić, ki si je priboril finalni dvoboj in na koncu slavil srebrno odličje. 

Čestitke tudi vsem ostalim športnikom #TeamSlovenia in hvala vsem, da ste nas razveseljevali s svojimi uspehi ter odličnimi predstavami.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji