Usposabljanje SD1

Južnokorejci bodo morda gostili olimpijske tekme v veslanju in kajaku kanuju

Južnokorejci bodo morda gostili olimpijske tekme v veslanju in kajaku kanuju
Južnokorejski športni veljaki so bili prijetno presenečeni ob vse glasnejših govoricah, da Mednarodni olimpijski komite resno razmišlja o premestitvi nekaterih športov v njihovo državo za potrebe poletnih olimpijskih iger v japonskem Tokiu 2020.
Mediji iz dežele vzhajajočega sonca so zapisali, da Mok namerava preseliti olimpijske preizkušnje v veslanju ter kajaku in kanuju na mirnih vodah iz Tokia v južnokorejsko mesto Chungju. Za ta korak naj bi se Mok odločil po nedavnem srečanju predsednika Moka Thomasa Bacha in guvernerja Tokia Yurika Koike, na katerem je slednji naznanil določeno krčenje sredstev za potrebe olimpijskih iger v Tokiu 2020.

Južnokorejski olimpijski komite v zvezi s tem ni prejel še nobenega uradnega obvestila Moka, prav tako ne mestni in športni veljaki v južnokorejskem mestu Chungju. A kot je dejal Kim Myung-Gju, ki je v Chungjuju zadolžen za vodne športe, je njegovo mesto pripravljeno gostiti olimpijske preizkušnje na mirnih vodah.
"Naš veslaški center je bolj ali manj nared za organizacijo tako velikega športnega dogodka, potrebovali bi le nekaj mesecev za manjše kozmetične popravke," je v zvezi s tem dejal Kim Myung-Gju.
Chungju je v preteklosti že gostil nekatere velike veslaške tekme, med drugim svetovno prvenstvo v veslanju 2013 ter azijsko-oceanske kvalifikacije za letošnje poletne olimpijske igre v brazilskem Rio de Janeiru.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji