Usposabljanje SD1

Miroslav Cerar je bil v Tokiu gost na Svetovnem forumu »Šport in kultura« in na skupščini Mednarodne gimnastične zveze

Miroslav Cerar je bil v Tokiu  gost  na Svetovnem forumu »Šport in kultura« in na skupščini Mednarodne gimnastične zveze
Miroslav Cerar se je s predstavniki Gimnastične zveze Slovenije udeležil kongresa in volilne skupščine Mednarodne gimnastične zveze v Tokiju. Po dvajsetih letih je dolgoletni predsednik FIG Bruno Grandi dobil naslednika; Japonec Morinari Watanabe je novi predsednik Mednarodne gimnastične zveze.
Ob tej priložnosti je Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tokiju organiziralo nekaj pomembnih obiskov v Tokiu. 21. oktobra pred dvainpetdesetimi leti  je Cerar v Tokiju osvojil prvo zlato  olimpijsko medaljo  na konju z ročaji; dva dneva kasneje, še bronasto na drogu.
 
Ob nedavnem obisku dežele vzhajajočega sonca se je Miroslav Cerar srečal z g. Hasegawo, zunanjepolitičnim svetovalcem predsednika japonske vlade Abeja. Cerarju je izročil DVD s posnetkom njegovega nastopa na Olimpijskih igrah 1964 v Tokiu.
 Prav tako se je srečal s predsednikom japonskega Olimpijskega komiteja g.Takedo na Svetovnem forumu o športu in kulturi in udeležil otvoritve tega Foruma. Organizatorji Foruma so javno najavili Cerarja kot dobitnika zlate medalje z olimpijskih iger leta 1964. Na Forumu se je Cerar srečal s predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasom Bachom ( ob konju na katerem je Cerar leta 1964 osvojil olimpijsko zlato) in predsednikom Paraolimpijskega komiteja Phillipom Crawenom.
 
Miroslav Cerar je imel tudi intervju za Asahi Shimbun, vodil ga je odgovorni urednik športne strani, ki že več kot tri desetletja spremlja vse  olimpijske igre. Gre za časopis z dnevno naklado 9 mio izvodov svoje jutranje edicije in 2,7 mio večerne. 
 Z gostitelji Foruma in predstavnikom Veleposlaništva RS  si je ogledal nekatere kraje, kjer bodo potekala posamezna tekmovanja olimpijskih igre leta 2020.


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji