Usposabljanje SD1

Na Večeru za zmage zbranih 20.000 € za športnike iz socialno šibkejših okolij

Na Večeru za zmage zbranih 20.000 € za športnike iz socialno šibkejših okolij
Na Večeru za zmage, športni prireditvi z dobrodelno noto, ki jo je gostila mariborska Dvorana Tabor, si je slovenki kickboksar Žiga Pečnik priboril naziv svetovnega prvaka, a glavna zmaga večera je gotovo zbranih 20.000 € za mlade športnike iz socialno šibkejših okolij. Vsa sredstva, ki so jih na prireditvi zbrali, so namreč podarili Fundaciji Miroslava Cerarja.

Mriborčan Žiga Pečnik je v petek zvečer v mariborski dvorani Tabor osvojil naslov svetovnega prvaka v borilni veščini K1 Wako Pro v kategoriji do 71,8 kg. V napetem obračunu je bil po petih rundah po sodniški oceni z 2:1 boljši od Italijana Alessia Zelonija. Pečnik je na prestolu nasledil Bolgara Atanasa Božilova. Ta v letu dni ni branil naslova, zato je imel Pečnik kot prvi izzivalec pravico, da sam določi tekmeca iz prve deseterice na svetovni lestvici. Izbral je Italijana Zelonija. Slednji je Pečnika namreč premagal letos na svetovnih igrah v ameriškem Birminghamu. "Zato je zmaga še slajša," je še dejal slovenski tekmovalec.

Najlepšo predstavo v predborbah je prikazal David Žibrat, ki se je poslovil od tekmovalnega športa, v disciplini K1 pa Italijana Lorenza Giornellija poslal na deske že po minuti. Predčasno je svojo kickboxing tekmo dobila tudi Tyra Barada. Sicer pa so med Slovenci v različnih disciplinah zmagali še Urška Gazvoda, Ali Botonjić in Žiga Zagoranski.

Prireditelji tekmovanja z nazivom Večer za zmage so tekmovanje združil z zbiranjem sredstev za Fundacijo Mira Cerarja, namenjeno pomoči športnikom iz socialno šibkejših okolij. Pri tem so jim pomagali tudi velikani slovenskega športa Janja Garnbret, Kristjan Čeh, Marcos Tavares, Dejan Zavec, Benjamin Savšek in Miroslav Cerar, ki so na tekmovanju podeljevali tudi pokale. Hvala vsem, ki ste bili del večera in prispevali za naše mlade športne upe. Več slik z dogodka si lahko ogledate tukaj.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji