Usposabljanje SD1

Zadnja postaja #ŠIBanja v Velenju

Zadnja postaja #ŠIBanja v Velenju
V petek, 2. decembra 2022 smo se v Knjižnici Velenje ustavili na še zadnji letošnji postaji #ŠIBanja po Sloveniji. Z nami so tokrat bili rokometaš Marko Oštir, paralimpijec Darko Đurić, smučar Andrej Miklavc in biatlonec Klemen Bauer. Vsi vrhunski bivši športniki, a še vedno zagreti športni zagovorniki in navdušeni bralci, ki so z zbranimi delili svoje zgodbe in poglede na branje ter bralne navade.

Na tokratni postaji v Velenju se je zbralo k ar 92 mladih, vključenih v športne oddelke Gimnazije Velenje. Na odru je bilo pet športnikov, štirje vrhunski in vsi udeleženci olimpijskih iger in nekoč perspektivni športnik, ki je zaradi poškodbe končal športno pot in postal človek mnogih talentov, Peter Poles. Udeleženci dogodka so si lahko ogledali tudi olimpijsko baklo in lepo je bilo videti, koliko mladih rok se je dvignilo v zrak, ko jim je Klemen Bauer postavil vprašanje: "Koliko vas sanja olimpijske igre?" 

Projekt #ŠIBanje, ki 'povezuje šport in branje, se za letos končuje. Na različnih dogodkih po vsej Sloveniji smo s projektom navdušili skoraj 1.200 mladih športnikov in športnic. Mlade smo povezali z vrhunskimi športniki in športnicami z namenom, da predstavimo branje kot pomembno aktivnost na poti do boljše verzije sebe, na športni ali akademski poti.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji