Usposabljanje SD1

Tina, hvala za vse in srečno na tvoji novi poti!

Tina, hvala za vse in srečno na tvoji novi poti!
Nekdanja olimpijska in svetovna prvakinja v judu Tina Trstenjak je ob zaključku leta 2022 potrdila konec športne poti. Gre za pričakovano potezo, saj judoistka vse od lanskih olimpijskih iger v Tokiu, kjer je osvojila srebrno kolajno, na tekmovanjih ne nastopa več.

"Potem ko sem dosegla velikanske uspehe, na katere sem izjemno ponosna, sem prišla do ugotovitve, da se je treba na določeni točki ustaviti. In mislim, da je čas, ko se leto zaključuje, pravšnji za takšno odločitev. Da namreč zaprem eno poglavje in odprem novo," je za Delo povedala 32-letna Celjanka.

Trstenjakova gre v športni pokoj kot najuspešnejša slovenska judoistka, saj je doslej edina osvojila zlato kolajno na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na olimpijskih igrah. V letu 2016 je vse tri nazive prvaka nosila istočasno. Judo je trenirala skoraj četrt stoletja.

Njen največji uspeh ostaja olimpijsko zlato iz Ria de Janeira 2016, ob vseh odličjih pa poudarja, da tega ne bi dosegla brez mentorstva trenerja Marjana Fabjana pri judo klubu Sankaku. "Včasih je bilo težko, toda brez njega ne bi bilo ničesar. Zaradi tega sem mu nadvse hvaležna," še pravi judoistka.

A Trstenjakova poudarja, da bo še naprej ostala zvesta judu. "Po svojih močeh bom pomagala svojemu klubu Z'dežele Sankaku, ki je moj drugi dom. Zdi se mi prav, da mu po vsem, kar sem dobila, nekaj tudi vrnem."

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji