Za biatlonca Trojerja druga zlata medalja na #OFEMFJK2023

Za biatlonca Trojerja druga zlata medalja na #OFEMFJK2023
Slovenski biatlonec Pavel Trojer je osvojil svojo drugo zlato medaljo na zimskem #OFEMFJK2023. S konkurenco je po zlatu na šprintu pometel še v posamični preizkušnji na 12,5 km. Najbližji zasledovalec, Slovak Michal Adamov, je zaostal za več kot minuto in pol.

Slovenske športnice in športniki so na OFEM-u osvojili štiri odličja, vsa najžlahtnejša. Prvo zlato medaljo za Slovenijo je na posamični tekmi priborila smučarska skakalka Nika Prevc. Skakalke so nato bile zlate še na ekipni tekmi, Trojer pa je v torek slavil v posamičnem sprintu na 7,5 km, danes pa si je priboril še zlato v posamični preizkušnji.  Na 21. mestu je preizkušnjo končal Ruj Grošelj Simić, Aljaž Omejc je bil 28., Martin Jensko pa 51., Ela Sever je preizkušnjo sklenila na 17. mestu, Nina Pogačnik na 25., Manca Caserman na 40. in Viktorija Mežnar na 43. "Bilo je super. Tekel sem izjemno, streljal sem zelo dobro. Eno tarčo sem zgrešil, ampak ni bilo nič hudega. Proga je bila kar hitra, malo ledena. Sonca sicer ni bilo in je bolj mrzlo kot zadnjič. Občutki so super," je v cilju dejal zdaj že dvakrat zlati Trojer.

Žensko veleslalomsko preizkušnjo na smučišču Svete Višarje je dobila domačinka Ludovica Righi, ki je za 27 stotink sekunde ugnala Švedinjo Moo Landström in Avstrijko Nadine Hundegger (+0,36). Od Slovenk je najvišje na 21. mestu končala Ana Bokal (+4,74). Ana Merc je bila na koncu 27., Pika Pepevnik 32. in Hana Andolšek Vertovšek 33.

Slovenska mešana reprezentanca v nordijski kombinaciji je po skakalnem delu v Planici vodila in imela dobro izhodišče za osvojitev medalje. A v teku Gregor Kadivec, Zala Mihelčič, Urša Vidmar in Urban Zajec niso zadržali vodstva in na koncu zasedli četrto mesto. V teku so blesteli Avstrijci, ki so do zlata prišli pred Italijani in Nemci.

Smučarske tekačice in tekači so se danes v Sappadi pomerili v sprintu. Najvišje je posegel Bor Petrovič, ki je prišel do polfinala in bil na koncu 12. V ženski konkurenci sta Mina Repe in Manca Katrašnik nastope končali v četrtfinalu. Že v kvalifikacijah so obstali Lovrenc Karničar, Philip Yazbeck Lavrič Pregelj, Žan Jevšinek, Živa Melihen in Ajda Šmit.

Slovenska mešana ekipa v kerlingu je zjutraj izgubila z Norveško s 7:10. Zvečer so se Ajda Zaveljcina, Pavla Kavčič, Lenart Volk in Vid Berlot v še zadnjem dvoboju v skupinskem delu pomerili proti Danski, ki je bila boljša z rezultatom 7:3.

Smučar prostega sloga Mark Cizelj se v disciplini snežni park ni prebil v petkov finale. Kvalifikacije, ki jih je dobil Estonec Henry Sildaru, je končal na 23. mestu.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji