Usposabljanje SD1

Zaključek za Slovenijo zlatega OFEM FJK 2023

Zaključek za Slovenijo zlatega OFEM FJK 2023
Z današnjima preizkušnjama alpskih smučark in smučarjev v superveleslalomu in mešani ekipni tekmi v biatlonu so se zaključila tekmovanja na zimskem Olimpijskem festivalu evropske mladine 2023 v italijanski Furlaniji Julijski Krajini. Slovenija danes ni osvojila nobene kolajne, a se vseeno od OFEM-a poslavlja z izvrstnimi rezultati naših mladih športnikov in kar šestimi zlatimi odličji.

Danes, na zadnji tekmovalni dan na letošnjem zimskem OFEM-u so bile na sporedu še tekmi v superveleslalomu in mešana ekipna tekma v biatlonu. Slovenke in Slovenci v superveleslalomski preizkušnji niso posegli po najvišjih mestih. Med dekleti je najvišje na 20. mestu končala Pika Pepevnik. Ana Bokal je bila 23., Ana Merc 30., Hana Andolšek Vertovšek pa 36. Na moški preizkušnji se je z 19. mestom najbolje odrezal zlati veleslalomist Miha Oserban. Anžej Arčon je tekmo sklenil na 31. mestu, Matej Mencinger pa tik za njim na 32. Alen Hriberšek, ki se je na progo s številko ena pognal prvi, ni prišel do cilja. Zlato medaljo je nekoliko presenetljivo osvojil Madžar Attila Banyai, ki je za štiri stotinke sekunde prehitel Norvežana Rasmusa Bakkeviga in za devet stotink Avstrijca Moritza Zudrella.

Reprezentanca Francije je zmagala na mešani ekipni tekmi biatlonk in biatloncev v Forni Avoltriju. Le za 1,2 sekunde je na drugem mestu zaostala Nemčija, tretji pa so bili Italijani. Slovenija je v postavi Viktorija Mežnar, Ela Sever, Aljaž Omejc in Patrik Trojer z zaostankom 1:54,6 končala na petem mestu.

V večernih urah se so vsi udeleženci iger zbrali v Udinah, kjer se je z zaključno slovesnostjo OFEM tudi uradno zaključil. Slovenski zastavonoši na slovesnosti sta bila nordijska kombinatorka Urša Vidmar, sedma na posamični tekmi in četrta na tekmi mešanih ekip, in dvakrat zlati biatlonec Pavel Trojer.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji