Slovenski tekmeci v kvalifikacijah za OI bodo znani 17. marca

Slovenski tekmeci v kvalifikacijah za OI bodo znani 17. marca
Mednarodna odbojkarska zveza je sporočila, da bo žreb turnirjev olimpijskih kvalifikacij 17. marca. V kvalifikacijah najboljših 24 ekip z lestvice bosta prvič sodelovali obe slovenski selekciji, več pa se gotovo pričakuje od moških. Najboljša slovenska generacija vseh časov bo imela najbrž zadnjo priložnost, da se uvrsti na igre.

Kvalifikacije bodo prve začele odbojkarice, ki se bodo v boj za olimpijsko vozovnico podale med 16. in 24. septembrom, turnirje bodo gostile Poljska, Japonska in Kitajska. Ob Slovenkah, ki bodo v kvalifikacijah sodelovale prvič, se bodo za mesta na OI v Parizu 2024 potegovale še ekipe Argentine, Belgije, Brazilije, Bolgarije, Kanade, Kitajske, Kolumbije, Češke, Dominikanske republike, Nemčije, Italije, Japonske, Južne Koreje, Mehike, Nizozemske, Peruja, Poljske, Portorika, Srbije, Tajske, Turčije, Ukrajine in ZDA.

Odbojkarje kvalifikacijski turnirji čakajo med 30. septembrom in 8. oktobrom v Braziliji, na Kitajskem in Japonskem. Za šest olimpijskih vozovnic pa se bodo merili Argentina, Belgija, Brazilija, Bolgarija, Kanada, Kitajska, Kuba, Češka, Egipt, Finska, Nemčija, Iran, Italija, Japonska, Mehika, Nizozemska, Poljska, Katar, Srbija, Tunizija, Turčija, Ukrajina, ZDA in Slovenija.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji