21. zasedanje Generalne skupščine ANOC-a

21. zasedanje Generalne skupščine ANOC-a
Predsednik in generalni sekretatar Olimpijskega komiteja Slovenije sta se udeležila XXI. zasedanje Generalne skupščine združenja olimpijskih komitejev (ANOC) v Dohi.
Predsednik OKS Bogdan Gabrovec in generalni sekretar dr. Edvard Kolar sta včeraj odpotovala v Doho, kjer sta se udelelžila zasedanja Generalne skupščine najvišjega organa MOK-a, ki združuje vse Nacionalne olimpijske komiteje, ANOC-a (Association of National Olympic Committees).

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je znova poudaril uspešnost olimpijskih iger v Riu de Janeiru. Na generalni skupščini je postregel s številkami gledanosti - 350.000 ur televizijskih prenosov po celem svetu je kar 75 odstotkov več kot za igre v Londonu 2012. "Točne številke bodo znane konec novembra oziroma v začetku decembra, že zdaj pa vam lahko predstavim ure televizijskih prenosov. Porast je neverjeten in to je nov dokaz, da so bile igre izjemno uspešne ter da so postale globalni športni dogodek. Ob tem dodajam, da je igre prek socialnih omrežjih spremljalo kar pet milijard prebivalcev Zemlje," je dodal Bach.

"Mladi, ki niso več vezani samo na televizijo, so naši najbolj goreči podporniki. Olimpijske igre zanimajo cel svet, pa naj bodo to težave, o katerih smo govorili pred igrami, ali pa športno dogajanje na tekmovališčih," je dodal predsednik Mok.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji