Usposabljanje SD1

Predsednik in ministrica pozdravila športnike pred podelitvijo nagrad

Predsednik in ministrica pozdravila športnike pred podelitvijo nagrad
Najboljši slovenski športniki so danes prejeli nagrade za dosežke v iztekajočem se letu. Pred tradicionalno prireditvijo športnik leta v Cankarjevem domu pa sta tekmovalce, njihove trenerje in druge športne funkcionarje sprejela slovenski predsednik Borut Pahor in ministrica za znanost, izobraževanje in šport Maja Makovec Brenčič.
Med gosti so bili tudi najboljši športniki invalidi, pa tudi predsednik krovne olimpijske organizacije OKS Bogdan Gabrovec.

"Ko mlade vprašam po njihovih vzorih ali ambicijah, običajno odgovorijo z vami, z vašimi uspehi. Pogosto se mladi pri življenjskih ambicijah ozirajo po vaših lastnostih, po tem, da se ne predate, po tem, da za porazi sledijo zmage. Skorajda ne more biti večjega navdiha, kot ste vi," je športnike nagovoril predsednik Pahor.  "Vsi Slovenci vidijo v vas vzor. Ne vedno zmage, ampak borba jim veliko pomeni. Kot rekreativni športnik bi rad povedal še eno stvar: tudi vi ste en pomemben navdih, da je Slovenija postala velik športni narod. Vsi tečejo, vse prireditve so polne, vsi se ukvarjajo s športom in to je tudi vaša zasluga," je še dodal slovenski predsednik.

"To je bilo posebno leto. Bilo je olimpijsko leto in že sama uvrstitev na OI je izjemen dosežek. Zato čestitke vsem, ki ste ne le zmogli, ampak tudi dokazali, da slovensko poslanstvo nosite izjemno imenitno in predvsem vztrajno ter malce tudi slovensko trmasto. Hvala vam za to. iskrene čestitke še vsem nosilcem medalj, Tini in Veselki, da smo lahko zapeli Zdravljico v Riu, pa vsem ostalim dobitnikom medalj. Veliko vas je takšnih," pa je ministrica Maja Makovec Brenčič v nagovoru izpostavila nekaj najbolj izrazitih športnih dosežkov v letu 2016.

V imenu športnikov se je za sprejem zahvalila dobitnica zlate olimpijske medalje, judoistka Tina Trstenjak.

Več slik s sprejema si lahko ogledate v fotogaleriji medijskega središča.

 

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji