Šesto odličje za izvrstni predzadnji tekmovalni dan

Šesto odličje za izvrstni predzadnji tekmovalni dan
Na predzadnji tekmovalni dan v Gangwonu sta naše mlade športnike in športnice čakala dva športna dogodka. Zadnjič sta se na tekmovališče podala curlingaša, svoj zadnji nastop na letošnjih mladinskih olimpijskih igrah pa so doživeli tudi naši nordijski kombinatorci.


Ob enih zjutraj po slovenskem času sta Pavla Kavčič in Maks Omerzel zadnjič stopila na curling prizorišče v Gangwonu. Tokratni nasprotnik je bila ameriška dvojica. Sestavljala sta jo Ella Wendling in Benji Paral. Maks in Pavla sta morala premoč v zadnji tekmi priznati nasprotnikoma, ki pa sta z zmago le potrdila svoj nastop v četrtfinalu.

Za presenečenje in veselje v slovenski reprezentanci pa so poskrbeli naši nordijski kombinatorci. Današnji nastop je bil mešana ekipna štafeta, vsak tekmovalec pa je pretekel 3.3 kilometre. V skakalnem delu tekmovanja so Lovro Percl SeručnikAljaž Janhar, bronasta Tia Malovrh in srebrna Teja Pavec zasedli skupno šesto mesto, nato pa z izvrstnimi tekaškimi predstavami presenetili sotekmovalce in stopili na zmagovalni oder. Slovenski zbirki kolajn so dodali še eno srebrno in tako izkupiček odličij povečali na izjemnih 6!

Zimske mladinske olimpijske igre v Gangwonu se z jutrišnjim dnem zaključujejo. Našo reprezentanco čaka še zadnji nastop, ko se bodo za zadnje odličje potegovali še naši tekači v mešani 4x5km štafetiAvtor fotografij: Jonathan Nackstrand (OIS)

Celotno fotogalerijo si lahko ogledate tukaj
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji