Usposabljanje SD1

Okrogla miza ''Gibalna aktivnost zaposlenih in promocija zdravja na delovnem mestu''

Okrogla miza ''Gibalna aktivnost zaposlenih in promocija zdravja na delovnem mestu''
V petek, 3.2.2017 je bila v sklopu sejma Aktivni in Fit na Gospodarskem razstavišču okrogla miza o gibalni aktivnosti zaposlenih in promociji zdravja na delovnem mestu.
Namen okrogle mize v organizaciji Športne unije Slovenije in Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je bil nadaljevanje aktivnosti članic Odprtega foruma športa za vse, skladno s sprejetimi sklepi 11. Kongresa športa za vse v medkongresnem obdobju.
 
Na okrogli mizi, ki se jo je udeležilo 40 obiskovalcev sejma, so uveljavljeni strokovnjaki s področja kineziologinje in medicine razpravljali in povzeli spoznanja in razmišljanja, ki so bila predstavljena na 11. Kongresu športa za vse novembra lani.
 Sodelovali so: prof. dr. Metoda Dodič Fikfak, predstojnica Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa; doc. dr. Miroljub Jakovljević, predavatelj na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani, strokovnjak za fizioterapijo v primarni preventivi in soavtor programa telesne vadbe Zdrava vadba ABC; Aleš Kranjc Kušlan, direktor in ustanovitelj Ekvilib Inštituta in svetovalec v procesu pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje; Tina Merčnik, ravnateljica vrtca Hansa Christiana Andersena iz Ljubljane; Janez Matoh, podpredsednik Komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo ZDUS in član programskega sveta 11. Kongresa športa za vse – gibalna aktivnost zaposlenih; dr. Janko Strel, prof. šp. vzg., predavatelj na Fakulteti za šport, utemeljitelj in vodja nacionalnega programa za spremljanje telesne zmogljivosti otrok - Športno vzgojni karton; dr. Gregor Jurak, prof. šp. vzg, predavatelj na Fakulteti za šport, skrbnik sistema SLOfit 2016 – Športno vzgojni karton in dr. Herman Berčič, izr. prof., Fakulteta za šport, moderator sklepnega dela 11. Kongresa športa za vse.
 
V dvourni razpravi, ki jo je uspešno povezoval radijski voditelj Miha Deželak, so si bili strokovnjaki enotni, da je potrebno nadaljevati s povezovanjem strok kineziologije in medicine ter ostalih deležnikov, kot so izobraževalne institucije, delodajalci, sindikati, civilna sfera ter mediji, ki prispevajo k boljšemu znanju, ozaveščenosti, aktivaciji in informiranju družbe ter posledično izboljšanju kakovosti življena zaposlenih v Sloveniji.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji