Usposabljanje SD1

Četrti tekmovalni dan na OFEM Erzurum

Četrti tekmovalni dan na OFEM Erzurum
Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih je na olimpijskem festivalu evropske mladine v Erzurumu ostala brez zlatega odličja, za katerega pa ima najboljše možnosti na petkovi tekmi.
Bernard Dobre, Lovro Vodušek, Tomi Jovan in zmagovalec posamične tekme Timi Zajc so po prvi seriji ekipne tekme vodili, nato pa jim je veter prekrižal račune.

Danes je bilo v Erzurumu na sporedu sedem končnih odločitev, najbolj pa so se izkazali prav v skakalnem taboru. Slovenski skakalci so prepričljivo dobili prvo serijo, imeli pred prvimi zasledovalci Francozi prednost skoraj dvajsetih točk, v drugi pa jim je ponagajalo vreme, saj se je dvignil veter, tekmo pa so morali prekiniti.
Zajc je danes med drugim s 110 metri dosegel tudi rekord skakalnice. Žirija, v kateri sedi tudi slovenski sodnik, oče bratov Prevc Božidar, je odločila, da bo finalno serijo prestavila na petek ob 12. uri po lokalnem času (10.00 po slovenskem), neposredno pred tekmo mešanih ekip. A vremenska napoved za zdaj ni dobra, v Erzurumu naj bi v petek prišlo do poslabšanja.

Blizu kolajn so bili danes tudi alpski smučarji. Od štirih nastopajočih na slalomu, so tekmo končali trije, najvišje je bil Tadej Paščinski na šestem mestu. Nejc Naraločnik je bil osmi, Žak Žirovnik pa enajsti. Jakob Fonda je odstopil v drugi vožnji. S prednostjo skoraj štirih sekund je zmagal Italijan Alex Vinatzer.

Smučarski tekači so se pomerili na sprinterski preizkušnji, Vili Črv je bil v kvalifikacijah sedmi, na koncu pa četrti, s čimer je poskrbel še za šesto slovensko leseno kolajno na tem tekmovanju. Zmagal je Rus Andrej Nekrasov, Žiga Špelič je bil 12., Blaž Perša 24., Miha Jan pa 34. Anja Mandeljc je tekmo končala na osmem mestu, zmagala je Rusinja Jelena Kuheva. Špelca Zorjan je bila 26., Maja Kerštajn 29., Neža Žerjav pa 38.

Slovenski predstavnik v hitrostnem drsanju na kratkih progah Bor Luka Urlep je danes na 500 metrov osvojil sedmo mesto. Slovenska ekipa v curlingu pa je s 4:2 premagala Turčijo in se uvrstila v petkov polfinale, kjer se bo pomerila z Nizozemci.
V petek bo v turškem zimsko športnem središču na sporedu še zadnji dan tekmovanj, kolajne bodo podelili na enajstih končnih odločitvah. Na mešanih ekipnih tekmah bodo nastopili skakalci in skakalke ter alpski smučarji in smučarke, biatlonce in smučarske tekače čaka mešana štafeta, odličja bodo premierno na Ofemu razdelili v curlingu, nastope pa bodo zaključili še hokejisti in hitrostni drsalci na kratki progi.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji