OI Pariz 2024

Edvard Kolar na obisku pri Olimpijskem komiteju Rusije

Edvard Kolar na obisku pri Olimpijskem komiteju Rusije
Dvodnevni delovni obisk pri Olimpijskem komiteju Rusije je sklenil generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije dr. Edvard Kolar.
Kljub negativni konotaciji, ki jo ima v mednarodni športni  javnosti zaradi škandalov v zvezi z dopingom, je ustroj, delovanje, organiziranost in znanje strokovnjakov, ki delujejo v okviru Olimpijsekga komiteja Rusije, še kako zanimivo za mnoge nacionalne olimpijske komiteje. Tudi za slovenskega. V Sloveniji smo v postopku ustanavljanja in strukturiranja Nacionalnega olimpijskega instituta, ki ga, pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije, ustanavljamo skupaj s partnerji; Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani, Medicinsko fakulteto Univerze v Mariboru in znanstveno-raziskovalnim središčem v Kopru. Institut bo prvenstveno namenjen spremljanju pripravljenosti in meritvam pripravljenosti športnikov ter, na podlagi navedenga, razvoju športnega rezultata, strokovnemu razvoju - uveljavljanju dobrih praks pri delu v vrhunskem športu, znanstveno-raziskovalnemu delu, predvsem aplikativnemu raziskovanju in prenosu tovrstnih ugotovitev v športno prakso in izobraževanju ter usposabljanju trenerjev v vrhunskem in razvojnem športu.

Poleg ostalih koristnih informacij, se je dr Edvard Kolar na delovnem obisku v Moskvi iz prve roke seznanil z odgovori na vprašanja kako imajo v ruskem olimpijskem komiteju organizacijsko, kadrovsko in programsko urejena zgoraj navedena področja delovanja.  Gosta iz Slovenije je , med drugimi sprejel tudi direktor Olimpijskega komiteja Rusije Vladimir Sengleev.


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji