Priznanja Športne zveze Sevnica za leto 2016

Priznanja Športne zveze Sevnica za leto 2016
Jubilejne spominske plakete so bile podeljene športnim društvom: ŠD Jablanica, ŠD Breg in ŠD Atraktiva za uspešnih 10 let delovanja, Teniškemu društvu Sevnica za 30 let ter Društvu za športno rekreacijo Partizan Boštanj za 40 let delovanja.
Plakete v kategoriji “perspektivni športnik” 2016 so prejeli:

Luka Guček,  ki igra nogomet pri mladincih za španski Real Betis iz Sevilje. V pripravljalnih tekmah za evropsko prvenstvo U17 proti Hrvaški in Walesu je bil kapetan slovenske reprezentance. Nastopal je tudi v kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo U17. Aleksandra Krošelj,  igralka ŽKK Atlete Celje. V tekmovalni sezoni 2015/2016 je bila najboljša strelka ženske kadetske lige, najboljša strelka zaključnega turnirja mladink in najboljša strelka državnega prvenstva 2. lige za članice. Bila je tudi 2. strelka evropskega mladinskega ženskega košarkarskega prvenstva v Sopronu na Madžarskem, kjer je slovenska reprezentanca uspela zadržati mesto v elitni 1A diviziji. Lea Haler, atletinja AK Sevnica. Lea je ena najboljših atletinj v Sloveniji v svoji kategoriji, saj je v lanskem letu osvojila kar osem državnih naslovov, od tega štiri klubske in štiri šolske, med drugim naslov državne prvakinje v dolgih tekih v kategoriji 2003 in  DP za stezi (U16) na 1000m ter  DP na stezi (U16) na 2000m
Tina Cigler, tekmovalka DBV Ippon Sevnica v ju jitsu, ki je lani osvojila pokal ju jitsu za mlade do 15 let, v isti starostni kategoriji pa je bila 3. na DP v ju jitsu tehnikah. Pia Rožmanec, mlada šahistka, ki se razvija pod okriljem Šahovskega kluba Milan Majcen Sevnica, večkratna občinska in regijska prvakinja v posamezni in ekipni konkurenci, ekipna drž. prvakinja, 2. mesto Mlad. DP 2016 do 10 let, 3. mesto Pospešeno DP 2016 do 10 let, igrala na Mlad. evropskem prvenstvu 2016 v Pragi – 53. mesto med 103 igralkami

Nagrado za “športno osebnost” v letu 2016 si je prislužil Robert Perc, član strokovnega sveta trenerjev v DBV IPPON Sevnica, ki je kot predsednik JU JITSU zveze Slovenije, učinkovito načrtoval delo mladih selekcij do U 15, vrh njegovega uspešnega dela v 2016 pa je bilo imenovanje za predsednika Evropske JU JITSU federacije v katero so včlanjene vse JU JITSU zveze iz Evrope. Perc je postal eden od petih podpredsednikov Mednarodne ju-jitsu zveze (JJIF).

Za športnico leta 2016 je bila razglašena košarkarska reprezentantka Eva Lisec, ki je s klubom Famila Schio osvojila italijanski Superpokal in italijansko državno prvenstvo. Eva pa je bila tudi ena od nosilk članske ženske reprezentance v košarki, ko je Slovenija skozi kvalifikacije  prišla do premierne uvrstitve na evropsko prvenstvo.

Za športnika leta 2016 pa je bil razglašen Blaž Janc, državni prvak v rokometu z RK Celje Pivovarna Laško, ki  je domov odnesel tudi posebno priznanje “velika statua” OKS – ZŠZ, za 6. mesto na zadnjih olimpijskih igrah 2016.

Olimpijski komite Slovenije  je v Sevnici podelil še nagrado atletinji iz Radeč. Eva Pepelnak je prejela “srebrni znak” OKS za 2. mesto na EP za mlajše mladince v troskoku.


 

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji