Usposabljanje SD1

Moja olimpijska norma se vrača!

Moja olimpijska norma se vrača!
»Čutim tvoj utrip, delim tvojo željo... Doživi svojo olimpijsko izkušnjo in doseži svojo olimpijsko normo. Pridi in si dokaži da zmoreš!«
Olimpijska izkušnja čaka na vas!
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je v olimpijskem letu 2016 izpeljal projekt Moja olimpijska norma, s katerim je želel vzpodbuditi slovenski narod h gibalni aktivnosti in rekreaciji v prostem času. Vsem udeležencem projekta smo omogočili, da so doživeli pravo olimpijsko izkušnjo, za glavno nagrado pa podarili pot v Rio in ogled poletnih olimpijskih iger.
 
Cilj, ki smo ga želeli doseči je, pokazati ljudem, da je rekreacija in ukvarjanje s športom pozitivna stvar, zato smo se tega lotili olimpijsko. Udeležencem smo omogočili 2-mesečni trening pod strokovnim vodstvom petih športnih strokovnjakov, ki sodelujejo z najboljšimi slovenskimi športniki. Ker je bil projekt del kampanje za poletne olimpijske igre v Rio de Janeiru smo kot komunikatorje uporabili slovenske olimpijce, ki so preko videoposnetkov delili izkušnje o doseganju svoje lastne olimpijske norme ter sodelujoče tako spodbujali in jih motivirali, da so se borili za dosego zastavljenega cilja.
»Takrat sem bil star 20 let, obstajala je velika želja … Vse bi dal, da bi izpolnil ta cilj,« je o svoji prvi odplavani normi za olimpijske igre povedal naš odlični plavalec Damir Dugonjič.
 
Na začetnih dogodkih, ki smo jih organizirali v petih krajih smo s Cooperjevim testom izmerili telesno pripravljenost 657 udeležencem, ki jim je, glede na izhodiščni rezultat in starost, glavni trener Roman Kejžar postavil njihovo olimpijsko normo – ta je predstavljala rezultat, ki so ga morali doseči na finalni prireditvi, ki je bila 18. junija v Ljubljani. Hkrati smo zabeležili 855 uporabnikov mobilne aplikacije Team Slovenia, ki je ponujala možnost samotestiranja.
 
Na spletni strani projekta smo redno objavljali načrte treningov, ki jih je pripravljal Roman Kejžar ter druge prispevke olimpijske strokovne ekipe, ki so jih udeleženci prejemali preko direktnih sporočil (»push-notifications«) na mobilni aplikaciji Team Slovenia. Skupaj smo v obdobju od 11. marca do 18. junija z udeleženci projekta delili 38 strokovnih prispevkov, ki so jim bili v pomoč pri doseganju začrtane olimpijske norme.
Vsem, ki lažje trenirajo v družbi je bila ponujena priložnost, da trenirajo z ekipo projekta Pospeši ritem, ki ga je izvedla Coca-Cola, partner projekta Moja olimpijska norma. Treningi so bili organizirani v 8-ih različnih krajih po Sloveniji.
 
Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez kot krovna športna organizacija v Sloveniji je odgovorna za razvoj športa, tako vrhunskega kot tudi športa za vse. Njeno poslanstvo temelji na predpostavki, da je šport pomemben element kakovosti življenja v vseh njegovih oblikah in okoljih. In prav to smo želeli doseči s projektom Moja olimpijska norma, ki ga bomo organizirali tudi letos!
 
Začnemo kmalu, saj je prvi dogodek na sporedu že 7. aprila v Postojni! Tudi letos nadaljujemo z enakim konceptom, dogodkov pa se lahko udeležite na naslednjih lokacijah:
  • Postojna, 7. april
  • Kranj, 8. april
  • Celje, 9. april
  • Velenje, 14. april
  • Novo mesto, 15. april
  • Koper, 16. april
  • Finalni dogodek: Ljubljana, 18. junij.

 
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji