OI Pariz 2024

Bach dopustil možnost dodelitve dvojih OI

Bach dopustil možnost dodelitve dvojih OI
Predsednik olimpijskega komiteja Thomas Bach je na današnjem zasedanju Moka v Pyeongchangu dopustil možnost dodelitve dvojih olimpijskih iger za leto 2024 in 2028.
Glavna kandidata za organizacijo naslednjih iger poletne olimpijade ostajata Los Angeles in Pariz.
"Na mizi imamo vse opcije," je dejal Bach ob koncu dvodnevnega zasedanja v mestu prireditelja zimskih olimpijskih iger 2018 v Pyeongchangu.

Izvršni odbor Moka je ob tem prosil svoje štiri podpredsednike, da v zvezi s tem preučijo možnosti spremembe procesa kandidature. Posebna delovna skupina bo do julija poročala o napredku, nato se bo izvršni odbor znova sestal, takrat na sedežu Moka v Lozani.
Že več tednov namreč poteka razprava o tem, da bi Mok septembra v Limi dodelil kar dvoje prihodnjih poletnih olimpijskih iger, saj se je število kandidatur za organizacijo iger 2024 zmanjšalo zgolj na dve, na Pariz in Los Angeles. Prihodnje poletne igre 2020 bo gostil Tokio.

Kandidaturo za OI 2024 so nazadnje umaknili v Hamburgu, Rimu in Budimpešti. V ZDA so se umaknili v Bostonu, vskočil je Los Angeles, ki je igre že gostil leta 1984. V večini primerov so se proti organizaciji iger opredelili prebivalci mest.
Bach je sicer Pariz in Los Angeles označil kot "odlična kandidata", obe mesti sledita agendi 2020, konceptu reform olimpijskega gibanja, ki ob morebitni organizaciji iger predvideva uporabo obstoječih tekmovalnih površin in objektov in čim bolj varčevalno stroškovno politiko. Cilj agende je v tem, da bi vloga gostitelja iger v prihodnje postala privlačnejša.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji