Usposabljanje SD1

Še ena norma za Rio 2016

Še ena norma za Rio 2016
Olimpijski komite Slovenije bo v soboto podelil še eno normo za olimpijske igre v Rio.
V soboto, 18. junija bo dobil epilog projekt Olimpijskega komiteja Slovenije, Moja olimpijska norma. Več kot 1.000 aktivnih udeležencev, ki so v začetku aprila opravili Cooperjevo testiranje, bo na atletskem stadionu na Kodeljevem v Ljubljani preizkušalo svoj tekaški napredek in lovilo zastavljeno olimpijsko normo. Srečni nagrajenec bo odpotoval v Rio de Janeiro na ogled olimpijskih iger.
 
Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez bo v sodelovanju z glavnim partnerjem projekta, Banko SKB ter ob podpori Coca-Cole spisal zaključno zgodbo projekta, s katerim smo želeli ljudi vzpodbuditi k kakovostnemu in aktivnemu preživljanju prostega časa, zdravemu načinu življenja ter hkrati širši javnosti približati izkušnjo slovenskih olimpijskih junakov in olimpijskih iger. »Ne-ukvarjanje s športom prinaša negativne posledice, ne samo debelost kot takšno, temveč tudi vse zdravstvene posledice, ki jih ta potegne za seboj in zmanjšano gibljivost telesa, zato je šport definitivno dobra stvar,« je o projektu povedala Maja Mihalinec, najhitrejša slovenka, ki je svojo normo za Rio že ujela in je v pričakovanju svojih prvih olimpijskih iger.
 
Udeleženci petih dogodkov, organiziranih v začetku meseca aprila po vsej Sloveniji, so s Cooperjevim tekaškim testom izmerili svojo telesno pripravljenost ter s pomočjo trenerja projekta, najboljšega slovenskega maratonca, Romana Kejžarja, določili svojo olimpijsko normo. V obdobju osmih tednov so s pomočjo nasvetov olimpijske strokovne ekipe v zasedbi že omenjenega trenerja Romana Kejžarja, zdravnice športne medicine doc. dr. Petre Zupet, specialistke športne prehrane dr. Nade Rotovnik Kozjek, fizioterapevta in športnega psihologa mag. Aleša Vičiča ter njihovih sodelavcev vadili, trenirali in v soboto bodo na Kodeljevem lahko končno preverili, kako uspešni so bili.

So ujeli svojo olimpijsko normo ali jim je spodletelo?
 
Pot športnikov, ki vodi na olimpijske igre, vsekakor ni enostavna. Skoraj 1.500 aktivnih udeležencev Moje olimpijske norme je s s projektom na svoji koži občutilo vsaj delček trnove poti, ki je potrebna za dobro telesno pripravljenost. Številni so se pridružili akciji Coca-Cole Pospeši ritem, kjer so vsaj 2-krat tedensko organizirano vadili na brezplačnih tekaških treningih pod vodstvom izkušenih trenerjev in vrhunskih tekačev. V soboto, 18. junija, ob 17. uri pa bomo med vsemi, ki so dosegli ali presegli zastavljeno olimpijsko normo, izžrebali srečneža, ki bo odpotoval na ogled olimpijskih iger v Rio de Janeiro.

Kot rečeno, dogodek bo na atletskem stadionu med 10. in 17. uro, kjer bo ves čas osrednjega dogajanja ter meritev telesne priravljenosti za udeležence projekta, poskrbljeno tudi za najmlajše. Ti se bodo lahko pomerili v Mini olimpijadi, se družili z maskotama Papi-jem in Foksi-jem ter izvedeli marsikaj zanimivega s pordočja dopinga. V soboto se namreč predstavljajo tudi protidopinški ambasadorji Slovenske antidoping organizacije.
 
Kanček športne sreče za dober športni rezultat
 
V športu je za uvrstitev med najbolljše vselej potreben tudi kanček športne sreče. Partner projekta, Banka SKB, je že na prvih dogodkih vse udeležence opremila z roza vezalkami. Takšne nosi tudi njihova ambasadorka Maruša Mišmaš. Pravi, da ji prinašajo srečo. Več o svoji sreči in poti v Rio bo povedala tudi v soboto, saj se bo v dopoldanskih urah tudi sama udeležila dogodka. »Ko sem se zavedela, da so olimpijske igre realnost in da se mi bodo uresničile te sanje, mi je to dalo dodatno energijo in motivacijo. Vedela pa sem, da me čaka še veliko trdega dela, ker ne gre samo za to, da grem na olimpijske igre, temveč, da tudi tam dobro odtečem. Tam si želim biti najboljša, to je moja najpomembnejša tekma v življenju zato trdo treniram vsak dan, da bom tam pokazala največ kar lahko,« je za Mojo olimpijsko normo povedala Maruša. Če bodo udeleženci na sobotni dogodek prišli opremljeni z roza vezalkami, jih bo SKB, za dvojno dozo sreče, nagradila s še enim parom. Sreče ni nikoli dovolj, skupaj z lastno motivacijo in vestnim treniranjem, pa lahko sežemo po zmagah.
 
Se vidimo v soboto, 18. junija, na atletskem stadionu na Kodeljevem!


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji