OI Pariz 2024

Priznanja uspešnim športnikom v Slovenj Gradcu

Priznanja uspešnim športnikom v Slovenj Gradcu
Športna zveza Slovenj Gradec in Mestna občina Slovenj Gradec sta v četrtek, 30. marca 2017 počastili športne uspehe lanskega leta s podelitvijo odličij najboljšim domačim športnikom in športnicam.
Najvišji priznanji, športnik in športnica leta 2016, sta prejela ZALA PEČOLER, bronasta z evropskega kadetskega prvenstva v judu, in ALJAŽ DVORNIK zmagovalec smučarskega pokala med mladinci. Priznanje Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez jima je podelil predsednik OKS ZŠZ Bogdan Gabrovec.

ŽELEZNIKARJEVA NAGRADA IN PLAKETE, ki jih podeljuje Mestna občina Slovenj Gradec, so bile podeljene posameznikom za aktivno delovanje in izjemne uspehe, ki pomenijo pomemben prispevek k razvoju športa in ugledu občine kot športu prijaznega okolja.
Nagrado za leto 2016 je prejela JANJA GARNBRET svetovna prvakinja v hitrostnem plezanju. Železnikarjeve plakete pa so prejeli: TONE GARB za več desetletno vsestransko delovanje v športu, ALEN MIHAJL za prispevek k razvoju rokometa, DENIS ŠTEHARNIK trener ženske B reprezentance.

Priznanja za športne uspehe in dosežke so se podelila v različnih kategorijah, in sicer za športnike do 15 leta, kadete, mladince, člane, veterane in invalide.  Slovenjgraški športniki so bili tudi lani izjemni. Največ priznanj so prejeli predstavniki  judo, rokometnega in atletskega kuba, ki so tudi sicer najbolje organizirani klubi v občini, z najbolj usposobljenim trenerskim kadrom in tudi sicer z dokaj dobrimi pogoji za trening z vidika športne infrastrukture.


Prvič je bilo letos podeljeno priznanje za najbolj športno šolo, ki jo je prejela Prva osnovna šola Slovenj Gradec. Vključevanje šol v okolje na področju kulture, umetnosti in športa je seveda izjemnega pomena. Priznanje športne zveze je prejela šola, ki športa ne razvija le znotraj programa vzgoje in izobraževanja, ampak v sodelovanju z lokalnimi športnimi društvi prepoznava talente svojih učencev in jim v čim večji meri omogoča udeležbo na šolskih športnih tekmovanjih, kjer le-ti s ponosom zastopajo svojo šolo in športno panogo, ki jo trenirajo, dobijo potrditev za svoj trud in krepijo samopodobo.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji