Usposabljanje SD1

Občni zbor Združenja slovenskih športnih društev v Italiji

Občni zbor Združenja slovenskih športnih društev v Italiji
V petek, 21. aprila 2017, je bil v dvorani SKD Igo Gruden, 46. redni volilni občni zbor Združenja slovenskih športnih društev v Italiji, ki se ga je udeležilo 46 delegatov od 57 članic krovne organizacije.
Od sedaj ZSŠDI šteje 59 članov, saj so na občnem zboru sprejeli dve novi društvi: Mažoretno in twirling skupino Doberdob ter ASD Sistiana/Sesljan.

Po predsedniškem poročilu so sledili pisni pozdravi, ki so jih poslali: naša poslanka Tamara Blažina, predsednica paritetnega odbora Ksenja Dobrila, deželni svetnik Stefano Ukmar in predsednica ZSKD Živka Persi.
Na seji so biili prisotni državni sekretar Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Robert Kojc, predsednica Komisije za zamejski šport pri OKS Sonja Poljšak, predsednik SSO Walter Bandelj, predsednik SKGZ Rudi Pavšič, deželni svetnik Igor Gabrovec, predsednica ZSKP Gorica Franka Padovan in predsednik SKZ Gorica Ivan Peterin.

Sedanji predsednik ZSŠDI IvanPeterlin je bil edini kandidat za predsedniški stolček in tako bo s funkcijo, ki jo opravlja že dve leti, nadaljeval tudi v prihodnje, saj je bil potrjen za predsednika društva s 33 glasovi (73 %). Novi člani izvršnega odbora pa so: Petra Krizmancic, Livio Rožič, Peter Žerjal, Erika Nardin, Igor Kocijančič, Jan Gregori, Maurizio Vidali in Maja Peterin.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji