Usposabljanje SD1

Trening za 3.in 4.teden priprav na finale #mojanorma ter čokoladno mleko kot regeneracijski obrok

Trening za 3.in 4.teden priprav na finale #mojanorma ter čokoladno mleko kot regeneracijski obrok
Dragi tekači in tekačice, udeleženci letošnjega projekta Moja olimpijska norma! Se pripravljate na veliki finale, ki bo 18.junija v Ljubljani?!
Trener projekta, maratonec Roman Kejžar je za vas pripravil nov trening, za 3. in 4. teden vadbe. Navodila, ki jih je predpisal si lahko preberete tukaj.

Uživanje čokoladnega mleka po vadbi pomaga pri izgradnji mišic, obnavljanju zalog glikogena in nadomeščanju s potenjem izgubljene tekočine in elektrolitov ter pomaga pri ohranjanju zdravih kosti. Zato je po sami vadbi ključno, da poskrbimo za ustrezno regeneracijo, saj v nasprotnem primeru lahko pride pri naslednjem treningu do zgodnje utrujenosti, slabših rezultatov in večjega tveganja za poškodbe.

Ali ste vedeli, da je čokoladno mleko super regeneracijski obrok?
Čokoladno mleko vsebuje ogljikove hidrate, beljakovine, maščobe, vitamine in minerale ter je prijetnega okusa, široko dostopen, poceni in priročen. Razmerje med količino ogljikovih hidratov in beljakovin v čokoladnem mleku je 3:1. Torej govorimo o ustreznem razmerju hranil za regeneracijo po vadbi. Zaradi zadostne vsebnosti ogljikovih hidratov omogoča obnavljanje zalog glikogena v mišicah po vadbi. Poleg tega vsebuje tudi sirotkine beljakovine, ki so lahko prebavljive in se hitro absorbirajo in omogočijo, da aminokisline kmalu po zaužitju pridejo v krvni obtok. Esencialne aminokisline nato po obroku krožijo po krvnem obtoku in omogočijo izgradnjo in popravilo mišic. Čokoladno mleko vsebuje tudi beljakovino kazein, ki se v prebavilih absorbira počasneje kot sirotkine beljakovine in ohranja aminokisline v krvnem obtoku več ur po zaužitju čokoladnega mleka. Kazein torej zmanjšuje propad mišične mase.

Več o regeneraciji po vadbi si lahko preberite tukaj.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji