41. Srečanje slovenskih športnikov iz obmejnih dežel

41. Srečanje slovenskih športnikov iz obmejnih dežel
155 mladih športnikov iz obmejnih dežel: Slovenske športne zveze iz avstrijske Koroške, Zveze Slovencev na Madžarskem in Združenje slovenskih športnih društev v Italiji je v raznih disciplinah nastopilo v petek, 16. in v soboto, 17. junija 2017 na tradicionalnem, že 41. srečanju slovenskih športnikov iz obmejnih dežel.
Zveza Slovencev na Hrvaškem ni imela tekmovalcev, je pa sodelovala na otvoritvi in zaključku srečanja. Nosilec projekta je bila OKS Komisija za zamejski šport, ki jo vodi Sonja Poljšak. Srečanje pa je organizirala Športna zveza Celje z Mestno občino Celje..
Petkov spored je bil predvsem spoznavni z ogledom mesta Celje in z uradnim odprtjem prireditve, ki se jo je udeležil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenje športnih zvez, Bogdan Gabrovec ter nagovoril udeležence srečanja, prav tako se je otvoritve udeležil  ambasador RS za šport in olimpionik Miroslav Cerar. V soboto so bila na vrsti športna srečanja v nogometu, košarki, ženski odbojki in namiznem tenisu.

REZULTATI
Košarka
Vrstni red: 1. ŠZ Celje,  2. ZSŠDI, 3. SŠZ Celovec.
Odbojka
Vrstni red: 1. SŠZ Celovec, 2. ZSŠDI, 3. ŠZ Celje
Nogomet
Vrstni red: 1. ZSŠDI, 2. ŠZ Celje, 3. SŠZ Celovec, 4. ZSM.
Namizni tenis -ženske
Vrstni red: 1. SŠZ Celovec, 2. ŠZ Celje, 3. ZSŠDI.
Namizni tenis moški
Vrstni red: 1. SŠZ Celovec, 2. ŠZ Celje, 3. ZSŠDI.

Podeljena je bila tudi fair play poteza, ki sta jo prejele dve ženski ekipi v namiznem tenisu iz Slovenske športne zveze iz avstrijske Koroške in ekipa iz Športne zveze Celje.
Tekmovalka iz Združenja slovenskih športnih društev v Italiji se je poškodovala in ni mogla več nadaljevati tekmovanja. Obe ekipi sta dovolili, da je namesto poškodovane tekmovalke v konkurenci žensk nastopil moški. 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji