OI Pariz 2024

Aplikacija za enostavno urejanje osebnih financ

Aplikacija za enostavno urejanje osebnih financ
Slovensko podjetje FinGym je razvilo aplikacijo za urejanje osebnih financ 360Finance Guru, ki lahko pomaga vsakomur - tudi finančno nepismenim.
Aplikacija uporabniku omogoča odgovoriti med drugim na vprašanje, koliko bi moral nujno od danes naprej varčevati za brezskrbno pokojnino.

Poleg tega lahko uporabnik s pomočjo aplikacije pride do ocene, koliko bi moral nujno od danes naprej varčevati za brezskrben študij otroka ali pa za koliko bi moral biti danes dodatno zavarovan, da zaščiti sebe pred trajnimi poškodbami ali pa zaščiti svojo družino pred najhujšim. Aplikacija uporabniku na podlagi naprednega algoritma poda jasno sliko osebnih financ v eni sami oceni. Kako finančno zdrav je, uporabnik preveri s testom, ki zajema vsa področja njegovih osebnih financ - dohodki in izdatki, zaščita tveganj, načrtovanje prihodnosti, upravljanje premoženja. Test je enostaven, pregleden in vsem razumljiv, finančna ocena pa jasna in razumljiva tudi tistim, ki jim je finančni žargon povsem tuj, so še sporočili iz Tehnološkega parka Ljubljana, katerega član je FinGym.

"Naš namen je na čim bolj enostaven način svetovati posameznikom pri upravljanju lastnih financ. Razvili smo digitalno platformo, ki v finančno industrijo uvaja nove standarde z nepristranskostjo ter etičnim in transparentnim ravnanjem. Naše vodilo sta finančna industrija brez prikritega oglaševanja ter izboljšanje finančne pismenosti in kulture upravljanja osebnih financ," poudarjajo v podjetju FinGym.

Aplikacijo 360Finance Guru sta razvila finančna strokovnjaka Miha Urek in Nikola Maljković. Skupaj imata več kot 20 let izkušenj v finančni industriji in vsaj 4000 svetovalnih sestankov na področju upravljanja osebnih financ, svetovanja pri upravljanju osebnega premoženja in izobraževanju glede aktivnega trgovanja. Urek je idejni vodja in direktor startupa 360Finance Guru ter avtor knjige Miselnost zmagovalcev - priročnika za osebne finance in življenjski slog sodobnega profesionalnega športnika, ki ga je izdal Olimpijski komite Slovenije.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji