Prva slovenska kolajna na Svetovnih igrah v Vroclavu

Prva slovenska kolajna na Svetovnih igrah v Vroclavu
Slovenska plezalka Janja Garnbret je na svetovnih igrah na Poljskem osvojila srebrno medaljo v težavnostnem plezanju. Slovenski uspeh sta dopolnila Domen Škofic in Mina Markovič s petim oziroma sedmim mestom.
Tretji tekmovanja iger je bil za slovensko reprezentanco kar pester in raznolik. Poleg ekipe balinanja, ki bo s tekmovanjem zaradi neurja nadaljevala danes, so se v tekmovanjih pomerili tudi lokostrelci in športni plezalci.

Lokostrelka Ana Umer je svoj premierni nastop na Svetovnih igrah v Vroclavu začela odlično in po kvalifikacijskem dnevu zaseda odlično 3.mesto z novim državnim rekordom 356 krogov. Za direktno uvrstitev v semifinale ji je zmanjkalo le 5 krogov. Jutri bo začela z eliminacijskimi dvoboji ob 11:18 uri po lokalnem času. Zmaga v dvoboju ji prinaša bolj za medalje.

Rezultati in urnik: https://www.ianseo.net/Details.php?toId=2031V športnem plezanju pa so plezalci poskrbeli za prvo slavje v slovenski reprezentanci. V finale discipline težavnostno športno plezanje so se uvrstili vsi trije slovenski plezalci in sicer, Mina Markovič s 7. mestom, Domen Škofic s 5. mestom in mlada Janja Garnbret, ki je osvojila odlično drugo mesto in srebrno kolajno. "Že od začetka sezone sem se veselila svetovnih iger, z veseljem sem tekmovala, tako organizacija kot tekma sta mi bili zelo všeč. S polfinalnim nastopom nisem bila ravno zadovoljna, nisem se mogla dovolj osredotočiti na smer in pokazati maksimuma. V finalu sem se sprostila, dobro počutila, škoda edino, da je bila smer spet malo prelahka, potem pa en težek gib, kjer smo padle vse punce na stopničkah. Vendarle pa je tudi drugo mesto super in sem zelo zadovoljna," je po tekmi občutke strnila aktualna svetovna prvakinja in vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki je dosegla isto višino kot zmagovalka, evropska prvakinja Belgijka Anak Verhoeven, a so za končno uvrstitev odločali rezultati kvalifikacij. Tretja je bila Francozinja Julia Chanourdie.
"Otvoritev iger je bila nekaj posebnega, bila sem zastavonoša, kar se mi je zgodilo prvič, pa tudi tako velike prireditve še nikoli doživela. Na svetovne igre sem se podala kot na ostale tekme, z željo, da čim bolje plezam in dosežem čim bolšji rezultat, saj so bile to zame prve in zadnje svetovne igre, zato mi pomenijo malce več kot druge tekme," je dodala 18-letna Korošica, ki se ji leta 2020 obetajo že olimpijske igre v Tokiu, kjer bo športno plezanje vstopilo v olimpijsko družino.

 

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji