Usposabljanje SD1

Prvi nastopi slovenskih športnikov na OFEM Gyor 2017

Prvi nastopi slovenskih športnikov na OFEM Gyor 2017
Po izjemni slavnostni otvoritvi na štadionu ETO je danes prišel čas prvih tekmovanj za mlado slovensko reprezentanco OFEM Gyor 2017. Danes smo spremljali njihove nastope v plavanju, atletiki, odbojki, rokometu in tenisu.
Prvi, ki so prebili led na madžarskih tleh so bili predstavniki plavalne ekipe. Poleg ženske štafete so se pomerili tudi v individualnih disciplinah, med katerimi je bil najbolj uspešen Gašper Štih, ki se je kot edini uspel prebiti v popoldanski polfinale na 100m delfin. V kvalifikacijah je postavil kadetski državni rekord in popoldanski polfinale zaključil na 11. mestu.
 
Precej bolj buren dan so imeli predstavniki tenisa, saj so jim je kar nekajkrat v dnevu zagodlo vreme in povzročilo precejšno zmedo v urniku tekmovanj. Na koncu je trem športnikom, Blažu Vidoviču in Niku Jurjevčiču ter tenisačici Pii Lovrič le uspelo odigrati 1.kolo. Žal je bila igra za fanta neuspešna, Pia pa se je uspela uvrstiti v 2.krog tekmovanj; Živa Falkner bo svojo premierno tekmo odigrala jutri. Vsi štirje predstavniki pa jutri začenjajo boj za kolajne tudi v dvojicah.
 
Popoldne so na parket, premierno na madžarskih tleh, stopile tudi članice odbojkarske ekipe, ki so za prve nasprotnice imele sila neugodne, evropske prvakinje, Rusinje. Naša dekleta so se borila, a so na koncu vseeno morale priznati premoč ruski reprezentanci, ki jih je ugnala s 3:0.
 
Predstavniki atletike so imeli danes zgolj 2 nastopa, šprinter Matevž Šuštaršič je na 100m tekmovanje zaključil v polfinalu, atletinja Manca Starašinič pa se je uvrstila v finale skoka v daljino, ki bo na sporedu jutri.
 
Premierni dan na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Győru pa so zaključili mladi rokometaši, ki so dobili tekmo proti ekipi Islandije z 27:26.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji