Usposabljanje SD1

Še ena zlata kolajna za Saro Račnik in druga za Slovenijo na OFEM Gyor

Še ena zlata kolajna za Saro Račnik in druga za Slovenijo na OFEM Gyor
Tretji tekmovalni dan olimpijskega festivala evropske mladine v Györu je znova zablestela slovenska plavalka Sara Račnik, ki je po torkovi zlati kolajni na 800 prosto tokrat zmagala na 400 prosto.
Selektor slovenske članske plavalne reprezentance Gorazd Podržavnik ima te dni polne roke dela. Ves dan spremlja člansko svetovno prvenstvo v bližnji Budimpešti, ko pa mu čas dopušča, si ogleda tudi mlade plavalce, ki se te dni borijo za odličja na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Györu.

Doslej je imel kaj videti, plavalka njegovega kluba iz Raven je namreč dvakrat skočila v vodo in dvakrat osvojila zlato kolajno. "To, da bo hitra, smo vedeli, saj je imela prijavljene dobre čase, a da bo zmagala, nismo pričakovali. Nikoli namreč ne moreš vedeti, kako so pripravljeni drugi. Vedeli smo, da je dobro pripravljena," je dejal PodržavnikSara Račnik je danes začela nekoliko prepočasi, obračala kot peta, šesta in se nato približevala tekmicam, v zadnjih 100 metrih pa jih dokončno zlomila. "Svetoval sem ji, da ne gre od začetka z njimi, ker se ji bo na koncu bazen postavil 'pokonci', kot rečemo. A vseeno nisem pričakoval, da bo morala loviti tak zaostanek, tako da je bilo kar stresno. Kakor koli, zbrala je dovolj moči, zmaga je tu, to je odlično, čaka pa nas še nekaj nastopov, kjer lahko posežemo visoko," je povedal Podržavnik.
Bolj redkobesedna je bila Račnikova, ki ji gre precej bolje v bazenu kot pred novinarskimi peresi in mikrofoni. "Danes mi je bilo težje kot včeraj, a sem vesela nove zmage. Težko je bilo loviti zaostanek," je bila kratka najuspešnejša slovenska športnica letošnjega poletnega OFEM-a.
Manca Marčun je plavala v finalu discipline 200 metrov mešano in osvojila četrto mesto, medtem ko je tako kot Račnikova na 400 prosto plavala tudi Mojca Hancman in že dopoldan osvojila deveto mesto.

Judoist Luka Perkovič je vknjižil dva poraza in zmago ter med borci do 66 kilogramov osvojil deveto mesto, medtem ko je njegova ekipna kolegica med borkami do 52 kg Nuša Perovnik po porazu v prvem krogu ostala brez uvrstitve.

V polfinalu je danes nastopil kajakaš na mirnih vodah Miha Fartek in na 500 metrov v svoji skupini zasedel zadnje mesto, nato pa veslal v malem finalu in z drugim mestom končal na skupno šestem.

Tudi atleti so vknjižili nekaj lepih rezultatov. Zala Istenič in Mitja Kordež sta se vsak v svoji disciplini uvrstila v jutrišnji finale, Zala na 400m, Mitja na 200m. Poleg njiju so tekmovali tudi Anže Durjava (kopje), Domen Orož (400m z ovirami) in Iva Golob (troskok); Anže je v finalu dosegel 7. mesto, Domnu in Ivi pa se žal ni uspelo uvrstiti v finale.

Rokometaši so po borbeni igri uspeli premagati Francijo s 25:22, odbojkarice  so vknjižile prvo zmago na teh igrah proti Madžarski in so še vedno v igri za 5.mesto.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji