Kolektor bo glavni partner Slovenske hiše v Pjongčangu

Kolektor bo glavni partner Slovenske hiše v Pjongčangu
Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez in koncern Kolektor sta podpisala pogodbo o glavnem partnerstvu Slovenske hiše, ki bo delovala med zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu.
Koncern Kolektor je multinacionalka s sedežem v Sloveniji in široko razvejano mrežo podjetij in podružnic v Evropi, Ameriki in Aziji, ki deluje na področju visoko specializirane industrijske proizvodnje. Kot eden od vodilnih igralcev v globalnih nišah komponent in sistemov za avtomobilsko industrijo, elektroenergetike ter inženiringa in tehnoloških sistemov se želi v dobi digitalne industrijske revolucije uveljaviti tudi kot vodilni globalni ponudnik rešitev za pametne tovarne. Kolektor je na južnokorejsko tržišče vstopil leta 2000 z odkupom 90-odstotnega deleža podjetja Sinyung, danes Kolektor Sinyung. Podjetje je danes v 100-odstotni Kolektorjevi lasti. To je bil prvi korak Kolektorja k internacionalizaciji, kajti Sinyung je bilo prvo podjetje izven Evrope, ki ga je kupil Kolektor. To je bila prva slovenska investicija v Južni Koreji. Kolektor je s proizvodnimi prostori podjetja Kolektor Sinyung v Južni Koreji uspešno povezal evropsko in azijsko znanje. S širitvijo proizvodnih in strojnih kapacitet pred petimi leti si je še dodatno utrdil mesto največjega proizvajalca komutatorjev za avtomobilski trg v Južni Koreji. Ob tem je potrebno poudariti, da je Južna Koreja  peta največja proizvajalka avtomobilov na svetu. Velikost, tehnološka opremljenost in zrelost podjetja predstavljata trdne temelje za nadaljnjo rast v Južni Koreji in Aziji.

Pogodbo o glavnem partnerstvu Slovenske hiše v Pjongčangu sta podpisala predsednik sosveta Kolektro Stojan Petrič in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec.
 

 

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji