100 dni do olimpijskih iger v Pjongčangu

100 dni do olimpijskih iger v Pjongčangu
Letalo s plamenico z olimpijskim ognjem na njej je iz Grčije prispela v Južno Korejo, kjer bodo februarja zimske olimpijske igre. Olimpijska plamenica je v Južno Korejo prispela natanko 100 dni pred začetkom iger v Pjongčangu.
Na letališču v Incheonu sta dragoceno olimpijsko pošiljko, olimpijska plamenica je bila pospravljena v posebni varnostni posodi, sprejela južnokorejski minister za kulturo, šport in turizem Do Jong Hwan in ena največjih južnokorejskih športnih zvezdnic, umetnostna drsalka Kim Yu-Na, nosilka zlate olimpijske kolajne iz Vancouvra 2010 in dvakratna svetovna prvakinja.

Olimpijski ogenj bo potovanje nadaljeval po devetih provincah in osmih največjih južnokorejskih mestih, na olimpijski stadion v Pjongčangu pa bo prišel med otvoritveno slovesnostjo, ki bo 9. februarja.
Olimpijsko baklo bo po Južni Koreji nosilo 7500 ljudi, do začetka olimpijskih iger pa bo prepotovala več kot 2000 kilometrov.
Olimpijski ogenj so svečenice prižgale 24. oktobra v antični Olympii, v posebnem obredu s pomočjo zgolj sončnih žarkov, do Aten pa je po Grčiji potoval več kot 2000 kilometrov.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji