Usposabljanje SD1

Fraport Slovenija - zlati partner OKS

Fraport Slovenija - zlati partner OKS
Vse do leta 2020 ostaja podjetje Fraport Slovenija član olimpijske družine; kot zlati partner krovne športne organizacije v Sloveniji.
Fraport Slovenija d.o.o. upravlja osrednje slovensko mednarodno letališče preko katerega 97% celotnega letalskega potniškega prometa v Sloveniji. Je ekonomsko uspešna ter okoljsko ter družbeno odgovorna družba, ki je od leta 2014 v lasti nemške družbe Fraport AG. Če se je ob spremembi lastništva kdo zaskrbleno spraševal kakšna bo v prihodnje z usoda mednarodnega letališča Ljubljana, je danes jasno, da so bile skrbi odveč. Število potnikov in količina oskrbljenega tovora na ljubljanskem letališču se neprestano povečujeta. Lani je letališče obiskalo 1.404.831 potnikov, število premikov letal je znašalo 23.181, skupno prepeljanega tovora pa je bilo 19.802 toni. Da gre za resno in uspešno družbo, dokazujejo tudi njeni poslovni načrti. Še letos bodo začeli s širitvijo potniškega terminala, ki bo končana spomladi leta 2020, do konca tega leta bo zaključena obvozna cesta ob letališču, stekli bodo nekateri drugi pomembni projekti v poslovno-logističnih conah.

Partnersko pogodbo sta podpisala predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec in poslovni direktor podjetja Fraport d.o.o. Zmago Skobir.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji