Usposabljanje SD1

Svetovni kongres športa za vse bo 2021 v Ljubljani

Svetovni kongres športa za vse bo 2021 v Ljubljani
Organizacija Svetovnega kongresa športa za vse in izvolitev Janeza Sodržnika, podpredsednika OKS ZŠZ v izvršni odbor TAFISA-e sta razveseljivi novici iz daljnega Seula.
V južnokorejskem Seulu je v teh dneh zasedanje Svetovnega kongresa TAFISA-e, osrednje svetovne organizacije športa za vse. V sklopu kongresa so izpeljali tudi generalno skupščino organizacije. Kongresa se je udeležilo več kot 400 udeležencev iz 83 držav iz vseh celin. Osrednja tema, ki so jo obravnavali, je bila »Aktivni svet do leta 2030 – iskanje novih perspektiv«. S predavanjem »Ustvarjanje dobrih pogojev za razvoj športa za vse v Sloveniji« je na kongresu sodeloval tudi  podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik.

Mnogi ugledni gostje iz sveta mednarodnega športa in ostalih družbenih organizacij so v plenarnem delu kongresa podprli prizadevanja TAFISA-e in predstavili svojo vizijo razvoja športa za vse v prihodnosti. Med drugimi tudi Sam Ramsamy, predsednik komisije mednarodnega olimpijskega komiteja za šport in aktivno družbo, Ban Ke-moon, bivši generalni sekretar Združenih narodov in dr. Uri Schaefer, predsednik ICSSPE – mednarodni svet za športno znanost in telesno vzgojo.

Na regijskem sestanku TAFISA Europe, sta mag. Patrik Peroša, podpredsednik Športne unije Slovenije, ki je član izvršnega odbora te organizacije in mag. Janez Sodržnik predstavila poročilo o uspešni izvedbi 1. TAFISA Europe konference, ki je potekala v Ljubljani med 16. in 18. septembrom 2016.

Na Generalni skupščini TAFISA-e je Slovenija predstavila kandidaturo za organizacijo 27. svetovnega kongresa TAFISA-e leta 2021 v Ljubljani. Za organizacijo se je potegovala skupaj s turškim Istanbulom. Po anonimnem glasovanju so člani skupščine izbrali Ljubljano.

Tokratna skupščina je bila tudi volilna. Izvoljeni je bil novi izvršni odbor za mandatno obdobje 2017-2021. Skupščina je za predsednika izvolila dosedanjega dr. Ju-Ho Chang  ter 11 članov odbora, med katerimi je kot novi član tudi mag. Janez Sodržnik.

Ob koncu generalne skupščine je bila sprejeta nova misija TAFISE do 2030  pod geslom: »Za boljši svet s športom za vse!«
 
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji