Usposabljanje SD1

Olimpijci popestrili predpraznično vzdušje v prestolnici

Olimpijci popestrili predpraznično vzdušje v prestolnici
Številni nekdanji slovenski olimpijci so danes zvečer z druženjem na drsališču v parku Zvezda popestrili predpraznično vzdušje v prestolnici in širili olimpijski duh pred bližnjimi zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu.
Dogodek, na katerem se je zbralo okoli 30 nekdanjih olimpijk in olimpijcev različnih generacij, je bil pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije z namenom promocije športa in olimpizma. Številni sodelujoči olimpijci so se z drsalkami odpravili na ledeno ploskev, kjer so lahko pilili svoje drsalno znanje, se pomerili v streljanju na gol in družili z obiskovalci.

 

Prisotne je nagovoril eden najuspešnejši slovenskih olimpionikov vseh časov Miroslav Cerar, ki je ob tej priložnosti naslednji slovenski olimpijski odpravi zaželel uspešne nastope in poudaril pomen možnosti predstavljanja lastne države na olimpijskih igrah.
Organizatorji so v času dogodka za obiskovalce drsališča pripravili tudi olimpijski kviz, številni mlajši pa so uživali ob srečanju s svojimi športnimi idoli.

Med nekdanjimi olimpijkami, ki je pokazala, da ni prav nič tuja na drsalkah kljub temu, da ji je veliko bolj blizu ogrevana voda bazenov, je plavalka in dobitnica srebrne kolajne iz Pekinga Sara Isakovič. Kot je sama priznala ji je drsanje od malih nog najljubši zimski olimpijski šport. "Kot punčka sem vedno občudovala drsanje, te punce, ki so se tako elegantno premikale po ledu. Kot otrok sem zato tudi dosti drsala. Sicer pa sem veliko spremljala tudi smučanje, ki je bilo vedno na televiziji, pa seveda smučarski skoki," je povedala Isakovičeva.
Na ledeno ploskev - čeprav ne v drsalkah - se je odpravil tudi legenda slovenske košarke Aljoša Žorga, ki prav tako uživa v spremljanju zimskih olimpijskih športih. "Najbolj mi je pri srcu smučanje, konkretno slalom, tam smo tudi dolga leta bili najuspešnejši."

 


Med svojimi najljubšimi športniki je Žorga med drugimi naštel Bojana Križaja, ki je prav tako bil prisoten na olimpijskem druženju. Nekdanji slovenski smučarski as je v nagovoru poudaril pomen udejstvovanja v športu za razvoj in tudi vitalno življenje: "Dejstvo je, da šport daje ljudem eno pravo vzgojo, bistri duha in omogoča aktivno življenje."

Dogodka so se udeležili tudi številni drugi nekdanji olimpijci zimskih in letnih iger, pa tudi tudi nekateri aktivni športniki. Večina teh se večera sicer ni moglo udeležiti zaradi tekmovalnih in pripravljalnih obveznosti.

 
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji