Usposabljanje SD1

Disciplinska komisija Moka črtala dosežke Gregorinove z ZOI 2010

Disciplinska komisija Moka črtala dosežke Gregorinove z ZOI 2010
Disciplinska komisija Mednarodnega olimpijskega komiteja je v obvestila Mednarodno biatlonsko zvezo, da je slovenski biatlonki Teji Gregorin zaradi kršitve protidopinških pravil črtala vse dosežke z XXI. zimskih olimpijskih iger leta 2010 v Vancouvru. Gregorinova je padla na dopinškem testu po naknadnem testiranju vzorcev.
Gregorinovo je zveza IBU zaradi domnevne zlorabe dopinga pred mesecem in pol začasno suspendirala. Sedemintridesetletna Gregorinova, ki je na olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju osvojila bronasto kolajno, je bila pozitivna po naknadno opravljenih testih z iger 2010 v Vancouvru. Mok je Gregorinovi vzorec odvzel 6. ali 7. februarja 2010 v Whistlerju, naknadna testiranja pa so v vzorcu B odkrila vsebnost prepovedanega sredstva - metabolita rastnega hormona.

Gregorinova se je zaslišanju pred disciplinsko komisijo Moka odpovedala, zdaj pa ji je Mok črtal vse dosežke z ZOI 2010 - na ženski posamični tekmi je bila 36., na sprintu je bila deveta, prav tako v zasledovalni tekmi, na tekmi s skupinskim startom je zasedla peto mesto, v štafetni tekmi pa osmo, tako da je Mok suspendiral celotno slovensko ekipo.
Gregorinova ima zdaj sicer možnost pritožbe na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani, nato pa ji bo protidopinški odbor IBU izrekel končne sankcije.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji