Usposabljanje SD1

Ustanovitev nove občinske športne zveze v občini Ig

Ustanovitev nove občinske športne zveze v občini Ig
V torek, 19. decembra 2017, ob 18.30 uri je v bila v sejni sobi Centra Ig ustanovljena nova občinska športna zveza.
Zasedanje ustanovne skupščine se je pričelo z uvodnim pozdravom Andreja Cevca vodje regijske pisarne OKS-ZŠZ Grosuplje. Regijska pisarna Grosuplje je tako najuspešnejša pri pomoči in povezovanju športnih društev v občinah, ki jih s svojim delovanjem pokriva, saj je to za Športno zvezo Škofljica, ki je bila ustanovljena v letu 2016 in na 41. skupščini 16.12.2017 sprejeta v članstvo OKS-ZŠZ že druga zveza, ki je bila ustanovljena ob asistenci te regijske pisarne. Vlogo in pomen Športne zveze v občini sta navzočim predstavila mag. Janez Sodržnik, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ in Janez Cimperman župan Občine Ig.

V skladu z Zakonom o društvih so Športno zvezo Ig ustanovila športna društva, ki so registrirana in delujejo na območju Občine Ig. V občini Ig sicer živi 7277 prebivalcev v 25 naseljih.
Na ustanovitev Športne zveze Ig so bila vabljena vsa športna društva, ki so v letu 2017 izvajala letni program športa in je njihov organ sprejel sklep o ustanovitvi zveze in včlanitvi v Športno zvezo Ig. Vsako društvo, ki izpolnjuje pogoje Športne zveze Ig ima v skupščini eno predstavniško mesto, kar pomeni na dan ustanovne skupščine skupaj maximalno 7 delegatskih mest.
Za predsednika Športne zveze Ig je bil na predlog Športnega društva Mokrec Ig izvoljen Gregor Pirc.
Sprejet je bil tudi sklep o včlanitvi zveze v OKS-ZŠZ.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji